• Jordi Rijnders

Concertverslag | Motionless In White, Effenaar


Motionless in White, vooral bekend onder de Gothic Rock fans, is voor deze Eindhovense show van een kleinere zaal in de Dynamo verplaatst naar het hoofdpodium in de Effenaar. Opgericht in 2005 heeft de band dit jaar hun 5e album uitgebracht.

De avond begint op tijd met een nieuwe Belgische band, Escape Elliot. De zangeres weet het publiek mooi te bespelen en is als enige lekker actief op het podium, helaas is ze stem technisch niet erg goed en miste ze vaak de juiste noot.

Tim Sköld stond met zijn eigen band SKOLD als tweede op het programma. De gitarist is vooral bekend om zijn bijdragen als lid van Marilyn Manson waar hij 6 jaar de bas/gitaar en ook het produceren onder handen heeft genomen. De gitarist is nu harden er donkerder terug met zijn eigen band bijgestaan door een drummer en toetsenist die er samen een gave duistere show van maakte.

De lichten gingen uit en de telefoons gingen de lucht in, het was tijd voor de band waar de meeste mensen op hadden staan wachten. Al snel begonnen ze met ‘Undead Ahead II’ afkomstig van hun nieuwe album ‘Disquise’. “Lets get the party started, from the front till the back and left to the right” riep zanger Chris Cerulli voordat ze begonnen met het nummer ‘Necessary Evil’ die op het album wordt bijgestaan door de zanger van KoRn. De bassist met zijn fluoriderende groene haar en make-up alsof zijn gezicht aan het breken was viel toch wel het meeste op tussen de in zwart geklede en geschminkte band leden. Tijdens het 4e nummer begon er een kleine moshpit die zich gedurende de show steeds verder uitbereide. De band was lekker energiek op het podium en het publiek ging helemaal uit hun dak, de zanger liet weten dat het Europese publiek toch altijd wel het enthousiaste is van de wereld. Na de drumsolo kwam de band terug het podium op met een klein taartje, drummer Vinny Mauro was deze dag jarig en natuurlijk begon het publiek voor hem ‘happy birthday’ te zingen. Na een flinke set verlieten de duistere bandleden het podium, natuurlijk was het publiek het hier niet mee eens en dit lieten ze duidelijk horen. Na ‘Eternally Yours’ was het toch tijd om afscheid te nemen en de band verliet het podium.

Setlist:

Undead Ahead 2: The Tale of the Midnight Ride

Necessary Evil

Soft

Disguise

Brand New Numb

Catharsis

Everybody Sells Cocaine

Generation Lost

Voices

Headache

Drums solo (For Vinny’s birthday)

Devil's Night

Abigail

If It's Dead, We'll Kill It

</c0de>

Break the Cycle

Rats

Broadcasting From Beyond the Grave: Death Inc.

Reincarnate

Encore:

Eternally Yours

Fotoalbum

Vrijdag 22 november, Effenaar (Eindhoven) | Foto's: Emily Parry

#concertreview #concertverslag #concerttip #liveshow #liveconcert #concert #jordirijnders #skold #motionlessinwhite #effenaar #effenaareindhoven