top of page

Festivaltips: Suikerrock, Tienen


De kop is eraf, met Werchter Boutique en vorig weekend ook Graspop is de belgische festivalzomer eindelijk begonnen.

Wekelijks zullen we in deze 'festivaltips' - rubriek enkele festivals uitlichten waar je ons deze zomer kan vinden!

De eerste in het rijtje wordt zoals vorige jaren Suikerrock.

Steevast kan je tijdens het laatste weekend van juli op de grote markt in Tienen terecht voor een mix aan stijlen en muziek voor jong en oud.

Dit jaar opent Suikerrock op vrijdag met een dance-feestje. Vorige jaren werd gekozen voor een rock-avond om Suikerrock te openen met namen als Iggy Pop en Deep Purple. Gezien het Succes echter van Lost Frequencies vorig jaar als aflsuiter van het zaterdagprogramma, heeft de organisatie beslist het vrijdagprogramma meer in die trant te vullen.

Op vrijdag mogen Jebroer, Lil Kleine, Kraantje Pappie, Pitbull en Lost Frequencies de grote markt aan het dansen brengen.

Suikerrock houdt voor de programmatie van zaterdag en zondag wel vast aan enkele tradities. Zo is er op zaterdagmiddag steeds plaats voor talent van eigen bodem. Die plaats wordt dit jaar ingevuld door SONS en Milo Meskens. Nadien gaan we een rondje internationale toppers voorgeschoteld krijgen om u tegen te zeggen. Smeer alvast je stembanden voor de klassiekers van Goo Goo Dolls en White Lies. Als 'voorprogramma' van de hoofdact van de avond, Alanis Morissette kan je ook nog eens Anouk aan het werk zien. Genoeg meezingmomentjes op de tonen van toppers als je het mij vraagt.

De tweede traditie die ze bij Suikerrock graag in eer houden is de familie-dag op zondag. Zondagmiddag staat altijd in het teken van de 'jongere' Suikerrockers en dat is dit jaar niet anders. De ketnetband, Soufiane Eddyani en Gers Pardoel zullen deze rol zeker met glans vervullen. Om nadien de mama's en de papa's ook een geslaagde avond te bezorgen krijgen we Stan Van Samang, OMD en Kool & the Gang. De ideale mix voor jong en oud dus!

Tussen de optredens op de main stage door is er een acoustic stage en een DJ stage in de straten rond de grote markt, de namen van deze podia worden later nog bekend gemaakt.

Een overzicht van alle optredens op de main stage vind je hieronder.

Info & tickets

Suikerrock Tienen gaat door op 27, 28 en 29 juli 2018.

Tickets vind je via deze link.

#Suikerrock

bottom of page