top of page

Rawreport - overzicht maart


Wat mocht je deze maand niet missen? Welke festivals hebben nieuwe namen aangekondigd? Een overzicht in het rawreport van de maand maart!

Heel wat festivals in België en omstreken hebben hun affiche vervolledigd. Tijd voor een overzicht!

Suikerrock: Kool & The Gang, OMD, Milo Meskens en Sons!

Eerder lazen we al dat de affiche van vrijdag op Suikerrock een andere wending nam dan de voorbije jaren. Waar de vorige jaren steevast voor een goede portie rock werd gekozen, kiezen ze dit jaar de kaart van de party en dance - artiesten. Met namen als Lil Kleine, Kraantje Pappie en Lost Frequencies.

Op zaterdag mag Suikerrock een ander publiek verwachten voor enkele toppers als Anouk, White Lies, Goo Goo Dolls en Alanis Morissette. Deze maand kwam daar nog wat jong geweld van eigen bodem bij met Milo Meskens en Sons!

Op zondag hebben we traditioneel een familie-dag voor jong en oud in Tienen. Daar hadden we voor het jongere publiek al de ketnetband en Soufiane Eddyiani, gevolgd door Gers Pardoel en Stan van Samang die door alle leeftijden wel kunnen worden gesmaakt. Daar kwamen nu nog twee topnamen bij zodat ook de ouders kunnen "snoepen" van Suikerrock. Met Kool & the Gang en OMD werd de affiche op zondag mooi afgerond.

Een overzicht van de namen die reeds bevestigd zijn:

Vrijdag 27 juli:

Lil Kleine Kraantje Pappie Lost Frequencies

Zaterdag 28 juli:

SONS Milo Meskens Goo Goo Dolls White Lies Anouk Alanis Morissette

Zondag 29 juli:

Ketnetband Soufiane Eddyani Gers Pardoel Stan Van Samang OMD Kool & the Gang

 

Nostalgie Beach komt met een eerste lading namen!

Het duurde wat langer dan andere jaren, maar daar zijn ze dan toch, de namen voor Nostalgie Beach. Dat dit jaar het reuniejaar wordt van De Kreuners werd al eerder bekend met bevestigingen voor o.a. Rock Zottegem en Kneistival. Dat een groep als deze perfect past binnen het concept van Nostalgie Beach hadden ze in Middelkerke wel begrepen en dus werden ze dan ook aangekondigd als eerste naam voor dit festival. Verder zal "our house - in the middle of the... beach" staan deze zomer, want ook de heren van Madness tekenen present. Omdat Nostalgie een festival is voor oud en jong, letterlijk zelfs "forever young" werden ook de heren van Alphaville aan

de affiche toegevoegd. De vierde naam die ook nog op de affiche staat voor dit jaar is Jimmy Cliff, bekend van de hitsingle "Reggae night".

Nostalgie beach festival 2018 gaat door op 11 augustus 2018 in Middelkerke. Kaarten zijn te koop via de website.

 

Dranouter voegt een pak belgische namen toe aan zijn affiche.

Eerder werden al vele mooie namen aangekondigd voor de editie van die jaar in Dranouter. Dit sfeervolle "folk" festival bewijst al jaren dat het meer te bieden heeft. Met foodtrucks en klinkende namen, weet dit festival een breed publiek aan te spreken tijdens het eerste weekend van augustus. Deze maand werden zomaar eventjes nog 15 belgische namen aan de affiche toegevoegd, ’t Hof van Commerce, Angèle, Milow, Absynthe Minded, Brihang, Douglas Firs, Portland, An-Sofie Noppe, Gwen Cresens, Poltrock, Wannes in Jazz, Jan De Smet & 2 Centimeters, Marc Hauman en Groep, Brisk en Bazaar Bizar.

Een overzicht van de namen die reeds op de affiche van dit jaar pronken vind je hieronder.

 

TW Classic maakt zijn affiche compleet!

Dat je op 14 juli, een weekje na Rock Werchter nogmaals naar de weide van Werchter kan afzakken voor toppers als The National, Editors, dEUS en een speciale 3d-show van Kraftwerk is al lang geen geheim meer. Eerst werd daar Nathaniel Rateliff & The night sweats aan toegevoegd en nu is de affiche compleet na de toevoeging van Richard Ashcroft en BLOF. Na de hitsingle over "Zoutelande" mogen ze dus deze zomer de wei van Werchter in vervoering brengen.

Tickets voor TW classic kosten 82 euro en zijn te koop via de website.

 

Vestrock maakt een tweede reeks namen bekend.

Voor we dit rawreport traditioneel afsluiten met nieuws over dat andere festival in Werchter, gaan we even over de grens kijken. Naar Vestrock, dit "kleine" festival in de vestingstad Hulst, net over de grens weet jaar na jaar te boeien met enkele mooie namen. Zo ook opnieuw dit jaar met de bekendmaking van een tweede reeks namen. Tom Odell (UK), Dr. Lektroluv, Jacin Trill, De Likt, Green Lizard Tribute to Nirvana feat. Rudeboy, Sunstack Jones (UK), Altobelli en JRD. Eerder stonden al namen als Equal Idiots, My Baby, Blaudzun en Lil Kleine op de affiche.

Vestrock gaat door tijden het eerste weekend van juni 2018 in Hulst, Nederland.

 

Fortarock maakt zijn affiche compleet!

Datzelfde eerste weekend van juni kan je in Nijmegen terecht voor het zwaardere werk. Parkway Drive, Nightwish, Avatar en Kreator zijn een greep uit de eerste namen die reeds werde aangekondigd. Met een nieuwe reeks namen maakt Fortarock zijn affiche compleet. VUUR, Tyr, DragonForce, Suffocation, Betraying The Martys en For I Am King zijn de nieuwe namen.

Een overzicht van de namen vind je op de affiche hieronder. Fortarock gaat door in Nijmegen, Nederland op 1 en 2 juni 2018, een combiticketje kost 89 euro.

 

Pukkelpop maakt 93 namen bekend dankzij lek

Veel vroeger dan voorzien maakte N.E.R.D een heleboel namen bekend voor Pukkelpop 2018. Ongetwijfeld was de organisatie van Pukkelpop nog niet van plan om zoveel namen in eens bekend te maken, maar nood breekt soms wet in de festivalwereld.

Naast N.E.R.D en Arcade Fire kan je in augustus ook naar Dua Lipa, The War on drugs en Kendrick Lamar kijken. Een overzicht van de voorlopige affiche met namen als Imagine Dragons, Oscar & the Wolf en Bazart, vind je op de affiche hieronder.

Pukkelpop gaat dit jaar door van 15 tot 18 augustus.

 

Rock Werchter maakt zijn affiche compleet en maakt uurschema bekend.

Het aftellen is nu echt begonnen. Want binnen exact 97 dagen is het zo ver. Op donderdag 5 juli om 13u stipt zal Rival Sons Rock Werchter 2018 op gang brengen. 97 acts zullen de revue passeren. Het programma voor 2018 is straf. Het is divers, het is van nu. Met de beste headliners, sterke nieuwkomers. Het uurschema van de optredens is vanaf nu beschikbaar. Het plannen kan beginnen. Er werden trouwens nog drie namen aan het programma van zaterdag 7 juli toegevoegd. Omdat het kon. Omdat ze veelbelovend zijn. Omdat ze goed zijn. Nieuw zijn STIKSTOF, Flight Facilities en The Magic Gang. Op naar de zomer, op naar Rock Werchter!

 

#Suikerrock #TWClassic #Dranouter #NostalgieBeach #Vestrock #Fortarock #Pukkelpop #RockWerchter

bottom of page