• Pieter Bouckhout

Rawreport week 8 en 9 - De vrouwen van Dranouter en complete affiches voor Rock Werchter en Bospop!


De vrouwen van Dranouter

Deze week was het vrouwendag en dat was voor de organisatie van Dranouter voldoende om wat stevige vrouwelijke namen aan te kondigen.

Selah Sue, Hannelore Bedert, Laura Cortese & The Dance Cards en Zap Mama zijn de vrouwen die op de affiche van Dranouter mogen pronken.

Na een jaar van vele uitersten vindt Selah Sue in 2018 opnieuw de weg naar het podium. Sanne Putseys, aka Selah Sue, nam in 2017 haar eerste lange periode rust na jaren intensief touren én ze werd voor het eerst moeder. Na veel denkwerk kiest ze nu om back to basics te gaan op het podium. Met een beperkt aantal topmuzikanten achter haar brengt ze quasi akoestisch haar gekende hits in een nieuw jasje, samen met heel wat nieuw werk!

Hannelore Bedert vierde dit jaar haar 33ste verjaardag. Tijd om eens achterom te kijken. Inderdaad, een 'best of' had gekund! Maar het werd iets beters. Samen met enkele Gentse fotografen ontstond '33', een uniek fanproject. De act '33' brengt 33 verhalen van enkele fans: ontroerende of grappige anekdotes die luisteraars aan een song van Hannelore verbinden. In haar concert brengt Hannelore de songs die bij die verhalen horen én nieuw werk. "Want achterom kijken is schoon, zolang ge daarna maar verder kunt."

Eerder werden al namen als Passenger en Intergalactic Lovers aangekondigd. Dranouter gaat door van 3 tot 5 augustus 2018.

 

Bospop maakt zijn affiche compleet!

De Italiaanse grootmeester Zucchero sluit Bospop af als slotact op de zondag. Samen met de bevestiging van het Belgische Novastar is het programma voor Bospop 2018 compleet.

Eerder werden ook al Simple Minds, Live, a-ha, UB40 featuring Ali Campbell, Billy Idol, Gary Clark Jr., The Mavericks, Paul Carrack, Racoon, Jonathan Jeremiah, Venice, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Bruce Hornsby & The Noisemakers, Steve Earle & the Dukes, Graveyard, Lukas Nelson & Promise of the Real, The Cadillac Three, The Band Of Heathens, Jetbone, Particle Kid, Con Brio en Nona bevestigd.

Ook dit jaar heeft de vrijdagavond van Bospop weer een fantastisch programma dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar met o.a. Jetbone, Gary Moore Band, Musest, The Vipers en Symfo Classics.

Op Bospop treden zesentwintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

Bospop gaat door op 14 en 15 juli in Weert, Nederland.

 

De affiche van Rock Werchter is compleet!

Rock Werchter 2018 kent zijn volledige line-up. Deze week worden er 25 namen aan de affiche toegevoegd. Het rondje aankondigen wordt in stijl afgesloten. Nieuw voor donderdag 5 juli zijn Rae Sremmurd, Craig David presents TS5, Little Simz, Gang Of Youths, Jade Bird en Otzeki. Het programma van vrijdag 6 juli wordt aangevuld met Air Traffic, Courteeners, Curtis Harding, Wolf Alice, Sam Fenderen Isaac Gracie. The Breeders, Jorja Smith, The Last Internationale, Durand Jones And The Indications en Emma Bale vervolledigen de line-up van zaterdag 7 juli. Noel Gallagher’s High Flying Birds, Parov Stelar, Post Malone, Novastar, Albert Hammond Jr, Naaz, The Academic en Warbly Jets komen op zondag 8 juli naar het Festivalpark in Werchter.

 

#Dranouter #RockWerchter #Bospop #FestivalDranouter