top of page

Suikerrock maakt zijn vrijdagprogramma bekend!


Suikerrock op vrijdag wordt dit jaar eerder Suikerdance/Suikerparty. Waar de vorige jaren steevast gekozen werd voor rock - grootheden zoals Deep Purple en Iggy Pop, slaat de organisatie dit jaar een andere weg in.

Op vrijdag staan namelijk Lil' Kleine, Kraantje Pappie en Lost Fequencies. Deze artiesten staan sowieso garant voor een zwaar feestje dus op vrijdag 27 juli 2018 in Tienen!

Lil Kleine: Vettig Amsterdams, een stoer mondje (enige controverse is 'm niet meteen vreemd) maar vooral vreselijk populair, en niet enkel bij de Noorderburen. 'Drank en Drugs' was z’n grote doorbraak, samen met Ronnie Flex een drietal jaar geleden. Vorig jaar bracht hij zijn eerste soloalbum 'Alleen' uit, meteen goed voor platina in Nederland en een derde plaats in de Vlaamse Ultratop. Hitsingle'Krantenwijk' is nog steeds één van de populairste nummers van het moment en met maar liefst 300 miljoen streams is Lil Kleine trouwens de meest beluisterde Nederlandse artiest ooit op Spotify!

Kraantje Pappie, steviger qua bite dan 'Hollandse nieuwe', die laatste zou hij waarschijnlijk zelf in één van z’n beruchte salades mikken. Want salades maken daar is hij goed in, maar bij ons op het podium mag hij echter andere dingen doen, zoals bijvoorbeeld het vrijdagfeestje laten ontploffen! Hij komt eigenlijk uit Groningen, maar klinkt als een Rotterdammer, wat z’n rap des te leuker maakt natuurlijk. En hou je vast aan alles wat in je buurt staat die vrijdag op de Tiense Grote Markt want als hij 'Waar is Kraan?', 'Feesttent', of 'Pompen' op je loslaat is er geen verweer meer mogelijk.

Gelukkig ook nog een landgenoot op vrijdag, 'ne Brusseleer', en eentje die je ook meteen helemaal mee heeft. Lost Frequencies is top, hij heeft tegenwoordig zijn eigen label. Dat deed hij omdat hij veel te vaak goede onbekende muziek tegenkwam tijdens het touren. Muziek die niet werd opgepikt, en dan besloot hij het zelf maar te doen. Een nobele inborst en een befaamd producer, en nu dus ook platenbaas, al zal het zwaartepunt blijven liggen bij het producen.

Suikerrock gaat door van 27 tot 29 juli 2018 in Tienen, eerder werden al namen als Alanis Morissette, Goo Goo Dolls en Stan van Samang aangekondigd.

#Suikerrock

bottom of page