• Pieter Bouckhout

Rawreport Week 7 en 8 - Alcatraz, Vestrock en de belgen van Rock Werchter


Een tweewekelijks Rawreport lijkt ons handiger, al was het maar organisatorisch! Vandaar opnieuw even een kort overzicht zodat jullie weer helemaal mee zijn van het nieuws in festivalland. Zet je op deze zonnige zondag klaar in je zetel, voor een lijvig Rawreport!

13 nieuwe bands toegevoegd aan de line-up van Alcatraz!

Dat er op de gevangenisgrond van Alcatraz stevig gefeest zal worden in augustus stond eerder al vast met namen als Status Quo, In Flames, Ministry, Sepultura, Battle Beast, Mr. Big, Fozzy, Ross the Boss, Orden Ogan en Behemoth. Vorige week kwamen daar 13 nieuwe namen bij!

Helloween “Pumpkins United” bijvoorbeeld maar ook Noorwegens’s grootste black metalband zakt af naar Kortrijk. Het was de voorbije jaren wat stil geworden rond Dimmu Borgir en het laatste optreden op Belgische bodem dateert alweer van enkele jaren terug. Hoog tijd om de stilte te doorbreken dus. In mei verschijnt eindelijk nog eens een nieuw album en deze zomer staan ze voor het eerst op het hoofdpodium van Alcatraz Festival. De uitverkochte AB in januari voor Brides of Lucifer bewijst dat het "Scala meets metal" - concept duidelijk werkt. Zij komen in augustus ook naar Kortrijk. Uit Nederland komen Epica en Pestilence, maar ook vanuit Antwerpen komt er volk naar Alcatraz. Eerder werd de belgische band Bark aangekondigd, nu gooien ze zomaar even Diablo Boulevard bij. Wie dan niet mag ontbreken is Amorphis, een Fins gezelschap dat al bijna drie decennia grossiert middels haar unieke mix van folk, doom, death en progressieve metal. Verder werden Inglorious, Alestorm, Armored Saint, Atomic Bitchwax, Pro-Pain en Kamelot.

Alcatraz metal festival gaat door van 10 tot 12 augustus in Kortrijk, kaarten zijn reeds te koop.

 

Eerste namen voor de negende editie van Vestrock!

Vorig jaar waren we met brothers in raw voor het eerst aanwezig op dit festival net over de grens. Ook dit jaar zit die kans er dik in, gezien ze wederom afkomen met een deftige affiche!

Net als vorig jaar weer een paar belgische toppers, wat een tripje naar Hulst tijdens het eerste weekend van juni zeer aantrekkelijk maakt!

Voor de dag ermee dan maar met die namen, Millionaire, Equal Idiots en Goe vur in den otto. Daarnaast ook enkele Nederlandse toppers zoals Blaudzun en My baby. Verder werden Rowwen Heze, JohanMichelle David & The Gospel Sessions, WHITE (UK), Black Foxxes (UK), Lydmor (DK), Powder for Pigeons (AUS/DE) en Big BatCurt (DE) aangekondigd.

Vestrock gaat door op 1, 2 en 3 juni, net over de grens in Hulst (NL). Tickets zijn reeds te koop.

 

Pinkpop houdt zijn jaarlijkse persconferentie en maakt zijn affiche bekend!

De Nederlandse tegenhanger van Rock Werchter laat in juni steevast het Nederlandse landgraaf vol lopen voor enkele topnamen. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

PEARL JAM, FOO FIGHTERS, BRUNO MARS en EDITORS, NOTHING BUT THIEVES (nr. 1 Gouden Tip), WALDEN (winnaar van Nu of Nooit), voegt Pinkpop vandaag 45 nieuwe namen toe aan het programma voor 2018, te weten: SNOW PATROL, THE SCRIPT, OSCAR AND THE WOLF, NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS, THE OFFSPRING, THE KOOKS, BLØF, A PERFECT CIRCLE, OH WONDER, TRIGGERFINGER, OLIVER HELDENS, DON DIABLO, JESSIE J, PAROV STELAR, LIL’ KLEINE, MISS MONTREAL, YEARS & YEARS, BLAUDZUN, SEVN ALIAS, ALAN WALKER, WALKING ON CARS, RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE, JP COOPER, MILKY CHANCE, JESS GLYNNE, MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS, THE LAST INTERNATIONALE, AURORA, BRIAN FALLON & THE HOWLING WEATHER, MARMOZETS en GRETA VAN FLEET. Stage 4 biedt dit jaar plaats aan DONNIE, DE LIKT, THE ACADEMIC, YOUNGR, SIGRID, SCARLET PLEASURE, SLYDIGS, GANG OF YOUTHS, THE OVERSLEPT, THEO LAWRENCE & THE HEARTS en TOM WALKER. Ook de Garden Of Love is inmiddels een vaste waarde met dit jaar intieme optredens van AÏCHA CHERIF, RILEY PEARCE en BLACKBIRD. Van de geplande 53 acts zijn er momenteel 51 aangekondigd. De ontbrekende drie namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. De kaartverkoop voor de 49ste editie van Pinkpop startte zaterdag 24 februari 2018 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), en enkele bekende verkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping) is €220,00 en voor een dagkaart €100,00, beiden exclusief €10,00 servicekosten.

Pinkpop gaat door van 15 tot 17 juni 2018.

 

Vijf nieuwe namen maken de affiche van Werchter Boutique compleet!

Na Bruno Mars en Oscar and the wolf had je al redenen om naar Werchter af te zakken op 16 juni. Deze week maakten ze hun affiche compleet met de aankondiging van Years & Years, Jessie J, Tom Odell, Rashida en Lil Kleine.

Tickets kosten 89 euro.

 

Rock werchter kondigt zijn belgen aan!

Vorige week kon je op studio Brussel de 'week van eigen kweek' horen. Reden genoeg voor Rock Werchter om enkele belgische namen op de affiche erbij te gooien! Triggerfinger staat op donderdag 5 juli op Rock Werchter en Arsenal op vrijdag. Angèle komt op zaterdag 7 juli naar het festival. Op zondag 8 juli geven Equal Idiots en Roméo Elvis x Le Motel het beste van zichzelf. Todiefor en Blackwave werden ook aangekondigd, maar van deze twee weten we nog niet wanneer ze zullen spelen.

Ondertussen geeft de organisatie mee dat de dagtickets voor zaterdag uitverkocht zijn.

Volgende acts zijn reeds aangekondigd voor Rock Werchter 2018:

Donderdag 5 juli: Queens Of The Stone Age, Gorillaz, The Script, Marshmello, Alice In Chains, At The Drive In, The Vaccines, Black Rebel Motorcycle Club, Triggerfinger, Vince Staples, Anne-Marie Vrijdag 6 juli: The Killers, London Grammar, Snow Patrol, Ben Howard, Anderson .Paak & The Free Nationals, Angus & Julia Stone, Arsenal, The Kooks, IAMDDB Zaterdag 7 juli: Pearl Jam, Jack White, Jack Johnson, Fleet Foxes, Khalid, MGMT, Stereophonics, Stone Sour, Petit Biscuit, JP Cooper, Angèle Zondag 8 juli: Arctic Monkeys, Nick Cave And The Bad Seeds, Nine Inch Nails, Eels, David Byrne, George Ezra, Fever Ray, Kaleo, Roméo Elvis x Le Motel, Rone, PVRIS, Equal Idiots

Ook bevestigd, speeldatum nog te bepalen: blackwave. en Todiefor.

Rock Werchter gaat dit jaar door van 5 tot en met 8 juli 2018. Dagtickets kosten 102 euro en voor een combiticketje moet je 238 euro neertellen.

 

#RockWerchter #WerchterBoutique #Vestrock #Pinkpop #Alcatraz