• Pieter Bouckhout

Rawreport week 5 en 6 - Rock Werchter, Rock Zottegem, Lokerse Feesten en TW Classic!


Wegens een tekort aan redacteurs op deze website was er vorig weekend niemand vrij om jullie wekelijkse overzicht van festivalnieuws te schrijven dus vandaar dat jullie deze week een dubbel en dik verslag te goed hebben!

Ben je trouwens geïnteresseerd om ons team te versterken als redacteur, reporter of fotograaf? Zend ons dan snel een mailtje!

TW Classic komt met eerste namen!

Eén zomerse dag, één podium, een selecte groep artiesten met straf palmares. Dat is TW Classic, naar een klassiek Werchters succesrecept. De editie 2018 vindt plaats op zaterdag 14 juli in het Festivalpark in Werchter. Op de affiche: Editors, The National, Kraftwerk 3-D en dEUS. Dat is veel van het beste van de muziek op één podium. De nu al bijzonder mooie affiche wordt later nog met drie namen aangevuld.

Editors en Werchter. Een match made in heaven. In 2006 maken Editors kennis met Rock Werchter. In de namiddag, op de main stage, onder een blakende zon. Twee jaar later spelen ze het 1000ste concert in de geschiedenis van het festival, nog twee jaar later maken ze er een hit. 'No Sound But The Wind - live at Rock Werchter 2010' wordt een gouden single en haalt de eerste plaats in de Ultratop. De liefde en de toewijding van de Belgen wordt er enkel groter op. Elke nieuwe plaat is een evenement, elk concert een heilige mis. Het is dit jaar dik prijs. Album zes 'Violence' verschijnt op 9 maart. Een dikke week later staan Editors in een al maanden uitverkocht Sportpaleis. Kers op de taart: TW Classic 2018 headlinen. De groep zelf vult aan: 'Editors has a deep and rich history with the Werchter site and we are absolutely thrilled to be asked to headline the 2018 TW Classic – not just to close the show on one of our favourite festival grounds but also to share the stage with a bunch of artists whose work we love and respect, in what will surely be one of the gigs of the summer!’

The National is een groep die grote menigtes beroert. De vaandeldragers van de Amerikaanse indierock. Een bijzonder straffe live act. Vanaf het derde album ‘Alligator’ (2005) presteert The National op een zeer hoog niveau. Een nieuwe klassegroep staat op. ‘High violet’ (2010) brengt de groep ook het verdiende commercieel succes. En met hun jongste ‘Sleep Well Beast’ (2017) halen de Amerikanen hun eerste grote prijs binnen. Het album wint een Grammy Award voor "Best Alternative Music Album".

Ook Kraftwerk mocht vorige maand een Grammy (Best dance/electronic album) ophalen voor hun "3-D The Catalogue", een hightech herwerking van hun albums. In 2014 haalden de Duitsers al een Lifetime Achievement Award op in LA. Terecht. Want de geschiedenis van de moderne popmuziek zou er zonder Kraftwerk mogelijk heel anders hebben uitgezien. Volgens heel wat kenners is hun invloed zelfs groter en zeker breder dan die van The Beatles. De electropioniers brengen hun 3-D show naar TW Classic. Een uniek concert. En niet alleen omdat elke festivalbezoeker een 3-D bril zal opzetten. Een 3-D concert is 'Gesamtkunstwerk', een waar samenkomen van muziek en performancekunst.

dEUS is een cruciale groep. Het beste wat de Belgische popmuziek ooit is overkomen. Om wat ze presteert, om het geloof dat ze heeft verspreid. dEUS tekende als eerste Belgische rockgroep een contract bij een grote Britse platenfirma. De groep stond als eerste op grote buitenlandse festivals. De vijf van Antwerpen keren na een onderbreking van anderhalf jaar terug voor een grote viering op vertrouwd terrein. Met nieuwe gitarist Bruno De Groote.

Tickets voor TW Classic 2018 zijn te koop via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Een ticket voor TW Classic 2017 kost 82 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop.

The Offspring en belgisch geweld komt naar Rock Zottegem!

The Offspring, Millionaire, Kaiser Chiefs, Lost Frequencies, Lil Kleine en Jebroer waren de eerste namen die werden aangekondigd voor Rock Zottegem. Later werden daar nog enkele belgische bands aan toegevoegd, namelijk Clouseau en de Kreuners!

Dat brengt de voorlopige affiche van Rock Zottegem op 8 mooie namen, redenen genoeg om op 29 en 30 juni naar Zottegem af te zakken!

Eerste namen voor Dranouter!

De 44ste editie van Festival Dranouter komt eraan en hier zijn de eerste namen: Passenger, Intergalactic Lovers, Les Negresses Vertes, Elephant Sessions en Sam Kelly & The Lost Boys. Met deze 5 namen is de toon gezet voor de volgende editie. Binnenkort komt er nog een hele lading artiesten bij.

Dranouter blijft inzetten op een mix tussen internationale toppers en roots muziek. De programmatie zal ook in 2018 eclectisch zijn en zich nestelen in verschillende locaties verspreid over het dorp.

Dranouter vindt dit jaar plaats op 3, 4 en 5 augustus 2018, tickets zijn reeds te koop!

Simple Minds mag Lokerse Feesten openen!

Zowel Simple Minds als Arsenal mogen de Lokerse feesten openen op vrijdag 3 augustus. Meteen twee toppers voor deze eerste Lokerse Feesten avond! De 44e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 12 augustus 2018.

De voorverkoop van de tickets is gestart via de website!

Rock Werchter komt met nieuw podium en 11 nieuwe namen!

Er staan 11 nieuwe namen te blinken op de affiche van Rock Werchter 2018. Ben Howard, James Bay, Alice In Chains, At The Drive In, The Vaccines, Stone Sour, George Ezra, Anne-Marie, PVRIS, IAMDDB en JP Cooper zijn aan de line-up toegevoegd.

Rock Werchter 2018 vindt plaats van donderdag 5 tot zondag 8 juli in het Festivalpark in Werchter. En dat Festivalpark zal er hetzelfde en toch anders uitzien. Het oogt mooier dan ooit met de aangelegde dreven en vers aangeplante bomen en struiken. Niet alleen het Festivalpark heeft een make-over gekregen. Ook het festival verfijnt zijn gekende succesvolle formule. Met meer muziek, op een nieuw podium: The Slope . Want de multi-functionele helling die in 2017 werd geïntroduceerd, krijgt een extra rol toebedeeld. Onder het hoogste punt van The Slope wordt een podium ingebouwd. De picknickbanken onder de veelkleurige vlagjes verhuizen naar een andere locatie. Ze maken plaats voor een gezellig openlucht-arena. Jonge wolven, de sterren van morgen, de ontdekkingen van de festival-programmatoren. Ze hebben vanaf nu ook hun stek op Rock Werchter. Herman Schueremans: " Het is geen geheim dat we al een even dromen van een vierde podium. Er zijn zo veel - nu nog - kleinere bands die we graag willen introduceren bij het Rock Werchter-publiek. Dat staat er internationaal om bekend zeer ontvankelijk te zijn, artiesten die goed bevonden worden stevig, vaak voor altijd, te omarmen. We gaan de muziekliefhebbers dik verwennen."

En er is nog meer Rock Werchter upgrade. The Barn wordt groter . Nog steeds even goed als een concertzaal, met de beste akoestiek en prima comfort voor de bezoekers. Tot 20.000 festivalgangers zullen vanaf deze zomer genieten van de concerten in The Barn. At your service!

Rock Werchter 2018 neemt grand cru vorm aan. Voor donderdag 5 juli zijn Queens Of The Stone Age, Gorillaz, The Script, James Bay, Marshmello, Alice In Chains, At The Drive In, The Vaccines, Black Rebel Motorcycle Club, Vince Staples en Anne-Marie bevestigd. Op vrijdag 6 juli komen onder andere London Grammar, Snow Patrol, Ben Howard, Anderson .Paak & The Free Nationals, Angus & Julia Stone, The Kooks en IAMDDB. Zaterdag 7 juli geven Pearl Jam, Jack White, Jack Johnson, Fleet Foxes, Khalid, MGMT, Stereophonics, Stone Sour, Petit Biscuit en JP Cooper present. Arctic Monkeys sluiten het festival af op zondag 8 juli, ook Nick Cave And The Bad Seeds, Nine Inch Nails, Eels, David Byrne, George Ezra, Fever Ray, Kaleo, Roméo Elvis, Rone, PVRIS staan dan op Rock Werchter. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.

#RockZottegem #RockWerchter #TWClassic #LokerseFeesten #Dranouter