top of page

Concerttip: Eminem in Goffertpark Nijmegen


Na 15 jaar keert Eminem terug naar Nederland voor een concert. Op 12 juli zal hij optreden in het Goffertpark in Nijmegen. Dit jaar zal de rapper ook te zien zijn op grote festivals als Coachella, Boston Calling, Openair Frauenfeld en Roskilde. De laatste keer dat Eminem een concert gaf in Nederland was in 2003 in de Amsterdam Arena. Tijdens dat concert waren er onder andere gastoptredens van Xzibit, Obie Trice, 50 Cent en Cypress Hill te zien. Het is nog niet bekend of er ook deze keer zo’n uitgebreid voorprogramma te zien zal zijn. Wel is duidelijk dat dit concert ter promotie zal dienen van het album Revival, zijn eerste plaat sinds The Marshall Mathers LP 2 uit 2013. Grote namen als Beyoncé, Ed Sheeran, Pink en Alicia Keys zijn op dit album te horen. Revival is kritisch ontvangen en heeft niet louter positieve recensies opgeleverd. Luister je naar tracks als Tragic Endings en Walk On Water hoor je dat Eminem zelf ook reageert op de neerwaartse spiraal waarin zijn carrière verzeilt was geraakt. Desalniettemin zijn er redenen genoeg op dit concert niet te willen missen, live is Eminem nog altijd een fenomeen. Als een van de grootste rappers van de afgelopen 15 jaar blijft het indrukwekkend om de snelheid en precisie waarmee hij zijn scherpe teksten weet te presenteren te aanschouwen.

12/07/2018 Nijmegen, Goffertpark: tickets (v.a. 2 februari)

#Eminem

bottom of page