top of page

Concerttip: Alela Diane komt naar België en Nederland!


Bij het grote publiek is zij bekend met het nummer Take Us Back van het album To Be Still, dat te horen was in het vierde seizoen van de populaire televisieserie The Walking Dead. De uit California afkomstige singer-songwriter Alela Diana wordt met haar warme stem, ondersteund door minimalistisch gitaarspel, gezien als één van de vertegenwoordigers van new-folk. Haar muziek wordt ook wel omschreven als ‘kampvuurgospel’ of New Weird America, een indierock-genre dat het beste als psychedelische folk beschreven kan worden. Haar melodieuze stem en hoopvolle lyrics voeren je mee naar een andere wereld waarin je je fantasie de vrije loop kunt laten gaan. Haar eerste twee albums bracht ze uit in eigen beheer. Het tweede album, The Pirate’s Gospel, werd opgepikt door platenmaatschappij Holoscenic Music en kwam uit in de Verenigde Staten en Europa. Begin 2018 kunnen wij haar vijfde soloalbum Cusp verwachten. De komende maanden tourt Alele Diane door Europa. Naast België en Nederland zal ze optreden in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Verwacht ingetogen en gevoelige liedjes die vertellen over gemis, verlangen en vervlogen liefde.

België

13/04/2018 Gent, Vooruit: tickets

Nederland

14/04/2018 Nijmegen, Doornroosje: tickets

21/04/2018 Rotterdam, Motel Mozaique: tickets

22/04/2018 Amsterdam, Zonnehuis: tickets

#AlelaDiane

bottom of page