top of page

Rawreport Week 3 - Rock Werchter, Parkcity Live en Pinkpop!


Parkcity Live lost zijn eerste namen en is meteen volledig uitverkocht!

Deze week kon je op de facebookpagina van Parkcity Live (en op de onze!) dagelijks nieuwe namen bewonderen. Een mooie aanloop naar de ticketverkoop, die gisteren van start ging. Net als vorig jaar was dit stadsfestival in Heerlen zeer snel uitverkocht.

Op minder dan een uur tijd waren alle kaarten de deur uit, dat is een record!

Voor de gelukkigen onder ons die toch kaarten hebben kunnen bemachtigen toch even een overzicht van de reeds aangekondigde namen: Anouk, Nena, Guus Meeuwis, Chef’Special, Miss Montreal, Dotan, MY BABY, La Pegatina, Ronnie Flex & Deuxperience en Kraantje Pappie.

Parkcity Live Heerlen gaat door op 30 juni en 1 juli 2018.

 

Editors volgende headliner voor Pinkpop!

Met de bevestiging van EDITORS kan de organisatie weer een prachtige naam toevoegen aan het programma van Pinkpop 2018. De Britse band brak in 2005 door met het album “The Back Room” en stond afgelopen jaar als een van de afsluiters op Lowlands. Eerder werd al de komst van Pearl Jam, Foo Fighters, Bruno Mars, Nothing But Thieves en Nu of Nooit winnaar Walden naar Landgraaf bekend gemaakt. Pinkpop 2018 vindt plaats vier weken na Pinksteren op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 24 februari 2018 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoopadressen. In 2005 braken Editors door met de release van het album “The Back Room”. Hoewel de singles ‘Bullets’, ‘Munich’ en ‘Blood’ al voor de release van het album werden uitgebracht, kwamen ze pas na de albumrelease echt onder de aandacht. De singles werden dan ook opnieuw uitgebracht, en met succes. Ook de albums na “The Back Room” staan vol met stemmige indierock, getekend door de herkenbare zang van Tom Smith. Met singles als ‘Smokers Outside The Hospital Doors’, ‘An End Has A Start’, ‘The Racing Rats’ en ‘Papillon’ heeft de band uit Birmingham een indrukwekkend repetoire opgebouwd. In 2015 brachten Editors hun laatste album uit, “In Dream”. In dat jaar speelden ze maar liefst drie avonden achter elkaar in een uitverkochte Heineken Music Hall. Afgelopen zomer sloten Editors de zaterdag nog af van het Lowlands festival en bewezen daar maar weer eens dat hun muziek zich uitermate goed leent voor grootse festivalweides en grote zalen. Op 15 januari j.l. bracht de band de nieuwe single ‘Magazine’ uit. Het nieuwe album “Violence” zal op 9 maart verschijnen. De band stond eerder in 2006, 2008, 2010 en 2014 op Pinkpop.

 

Vijf nieuwe namen voor Rock Werchter!

Het is tijd om twee tradities terug op te rakelen. De week en ons Rawreport afsluiten met nieuwe namen voor Rock Werchter! Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat London Grammar en Jack White naar Werchter afzakken. Zijn inmiddels ook bevestigd voor Rock Werchter 2018: Snow Patrol, Eels, Fleet Foxes, Khalid en Marshmello. . Snow Patrol keert terug na een lange pauze. Album nummer zeven, de opvolger van 'Fallen Empires' (2011) is in de maak, de eerste optredens zijn geboekt. Het wordt een warm weerzien op vrijdag 6 juli. Ook terug van even weg: Eels. Mr. E himself pakte eerder deze week uit met het nieuws dat hij op zondag 8 juli naar Rock Werchter komt. Fleet Foxes zijn er op zaterdag 7 juli. Hun jongste album 'Crack-Up' (2017) laat een groep horen die muziek zonder grenzen brengt, nog drie niveau’s hoger dan voorheen. Khalid tekent voor één van de debuten van 2017. De jonge Amerikaan, bijna 20, brengt een mooie urban mix van melancholie, zachte beats en synths naar Werchter op zaterdag 7 juli. Voor een stevig rondje dansen staat Marshmello garant. Een van de beste DJ’s van nu. Met o.a. "Silence" (feat. Khalid) scoort hij ook straffe hits onder eigen naam. Op donderdag 5 juli staat Marshmello op Rock Werchter. Zijn reeds bevestigd voor Rock Werchter 2018:

Donderdag 5 juli: Queens Of The Stone Age, Gorillaz, Marshmello Vrijdag 6 juli: London Grammar, Snow Patrol Zaterdag 7 juli: Pearl Jam, Jack White, Fleet Foxes, Khalid Zondag 8 juli: Nick Cave And The Bad Seeds, Eels

 

#ParkcityLive #Pinkpop #RockWerchter

bottom of page