• Pieter Bouckhout

Concerttip: Tribfest Oostkamp en Tribfest Roeselare


Na het succes van Tribfest Roeselare vorig jaar en het jarenlange succes van een tribute-dag tijdens Parkpop Oostkamp, heeft dezelfde organisatie een nieuw concert toegevoegd aan de reeks. Dit jaar komt er niet alleen een Tribfest in Roeselare, maar ook een Tribfest in Oostkamp.

Vorige jaren werd er al meermaals aangetoond dat er in vlaanderen plaats was voor een tribute-festival en dat hebben de organisatoren van Tribfest zeker goed begrepen. Beide affiches zijn ondertussen rond, tijd dus voor een overzicht.

Tribfest Oostkamp: Lokaal talent en gitaargeweld

Voor de eerste editie van Tribfest Oostkamp mogen lokale helden BEUK de aftrap geven. BEUK rockt vol gas vooruit, met een knipoog naar Motörhead, Peter Pan Speedrock, Volbeat, Noordkaap en De Kreuners. Niet zomaar metal riffs maar echte songs met Vlaamse teksten die ergens over gáán. Matthias Demey (gitaar), Roel Jacobus (zang - bas) en Laurent De Moor (drums) speelden op drie jaar tijd 130 shows. Winnaar van wedstrijden (Free Riders MC Brugge en JH UzUz Gistel), finalist Commarocks Brugge.

Tweede band van de avond is Snaggletooth, een nederlandse coverband van Motörhead. Haal dus maar alvast je Ace of Spades boven voor een portie deftig gitaargeweld!

De avond wordt afgesloten door KISStory, tribute band van de al even legendarische band, KISS! KISStory, de 'hottest' tribute band in België die een ongelofelijke, theatrale rockshow brengt compleet met kostuums & make-up, KISS-logo & podium design, pyro’s & vuurvlammen, confetti, bloed en nog veel meer. Gedurende bijna 2 uren neemt KISStory je mee op een tocht naar het verleden met een setlist bestaande uit een best of Alive! & Alive II, aangevuld met hun grootste hits. De KISStory live show brengt een onvergetelijk avondje met classic rock songs, energieke muzikanten en onvervalst entertainment.

Tribfest Roeselare: Een band meer, maar evenveel topnamen!

Tribfest Roeselare was vorig jaar een geslaagde show en al snel lieten de organisatoren ons weten dat er dit jaar zeker een nieuwe editie aan zat te komen. Net als vorig jaar mag een lokale band het feestje op gang trappen, al beginnen ze er dit jaar wat vroeger aan, zodat er plaats is voor een band extra.

Het Waregemse Drums 'n' Guns brengt muziek die niet echt genre-gebonden is. Het stonerrock verleden wordt niet weggestopt, maar de invloeden zijn te divers en de muziek is te gelaagd om alles nog onder dezelfde noemer te plaatsen. Alle groepsleden zijn betrokken bij het creatieproces, waarbij er wordt geïmproviseerd vanuit een bepaalde sfeer, een gevoel, een gebeurtenis of plaats. Muzikale invloeden zoals oa. Jack White, The Drones, BRMC, Motorpsycho, Cult of Luna, 16 Horsepower en Refused werken hierbij inspirerend. Drums 'n' Guns klinkt hierdoor wat complex,... maar juist daarom beklijvend en interessant.

Tweede band is The Art of Pantera. Nadat ze al tweemaal mochten de weide van Dessel platspelen op Graspop Metal Meeting is Tribfest Roeselare aan de beurt.

Derde band is een oude bekende voor de fans van Parkpop Oostkamp. Stiff Bizkit stond daar al in 2015 en is de Europese top tribute van de metal iconen van Limp Bizkit. Vorig jaar stonden ze zelf op Graspop en dit jaar komt Limp Bizkit naar Dessel. Reden genoeg om deze band uit te nodigen in Roeselare.

Vorige zomer mochten we Korn aanshouwen op Alcatraz in Kortrijk. De britse tribute Korn Again, mag de Korn fans in België dus opnieuw laten samenhokken in West-vlaanderen. Deze Britten weten als geen ander de nummers van Korn te brengen alsof ze ze zelf hadden geschreven. Tel daar nog eens de schitterende liveshow bij en het feest is compleet!

Volgende band is een Duitse tribute band van de Deense topband VOLBEAT. Still Counting doet er alles aan om hun publiek de volledige Volbeat - ervaring te geven dus dat belooft alvast!

Aflsuiter van de avond is een tribute van een band die dit jaar headliner is van Graspop. Up The Irons is de grootste Iron Maiden Tribute van Nederland. Een show boordevol energie, met decor en uiteraard Eddie, benadert Iron Maiden tot in perfectie. De nummers, tot op de noot nauwkeurig uitgevoerd, in combinatie met het enthousiasme van vijf die-hard Iron Maiden fans, staat garant voor een spectaculaire avond voor jong en oud. Alle hits, aangevuld met minder bekende Iron Maiden krakers komen voorbij.

Tickets en info voor beide concerten : www.tribfest.be

 

#Tribfest