Brothers in RAW Jaaroverzicht - Pieter Bouckhout


Na eerst alle nieuwe medewerkers te hebben overlopen, mogen de oprichters het jaar volledig afsluiten. Pieter heeft de site opgericht samen met Joris en deelt je graag zijn drie beste beelden van 2017.

Wat een jaar was 2017 zeg, veel goede concerten gezien, wat zeg ik heel veel. Moeilijk dan ook om hieruit een keuze te maken. Het is moeilijk om mij niet te laten beïnvloeden door de band zelf en hoe goed ik hun live performance vond, maar toch even geprobeerd een compormis te vinden tussen goede muziek en goede beelden.

Rival Sons - Suikerrock

De ontdekking van dit jaar op muzikaal vlak, Rival Sons! Voor het eerst aan het werk gezien op Vestrock en even later opnieuw op Suikerrock. Altijd moeilijk om als fotograaf/reporter neutraal te blijven als je eigenlijk fan bent van een bepaalde groep. Voor één keer toch de uitzondering maken en ervoor uitkomen, ik ben fan!

King Hiss - Grensrock Menen

Nog zo'n band die ik verschillende keren aan het werk mocht zien dit jaar was King Hiss. Zowel op Grensrock als op Plectrumfestival gaven ze een sterke show en ook de interactie met het publiek was telkens subliem. Dergelijke interacties leveren altijd mooie beelden op, vandaar dan ook dat deze niet kon ontbreken in mijn top 3.

It It Anita - Cultuurzaal Daverlo, Brugge

Ook deze derde band heb ik verschillende keren mogen aan het werk zien. Telkens opnieuw hebben ze me verrast met hun Live Performance. Wat een drive op het podium, wat een enthousiasme. Wat mij betreft zeker bij de beste optredens van dit jaar.

Deze foto is genomen de eerste keer dat ik ze aan het werk mocht zien. It it Anita, keep that drive going, cause it's amazing!