• Pieter Bouckhout

Rawreport Week 50 - Cactusfestival, Best Kept Secret en In Flames!


4 toppers voor Cactusfestival!

Cactus sluit 2017 af met de bevestiging van 3 nieuwe festivalnamen, die op vandaag behoren tot het kruim van de Belgische muziekscene. TRIGGERFINGER komt, met de recente nieuwe plaat 'Colossus' onder de arm, z'n uitstekende live reputatie opnieuw waar maken. ARSENAL brengt op zaterdag 14/07 het Minnewaterpark in naar exotica geurende feestmodus. Eerder die dag is er ook plaats voor de heerlijke indiepop van INTERGALACTIC LOVERS. Ondertussen bevestigde ook het Amerikaanse STRAND OF OAKS zijn komst, voor een exclusief festivalconcert op zondag 15/07. Eerder was er ook al de bevestiging van NILS FRAHM en MOGWAI voor deze laatste festivaldag.

 

Best Kept Secret komt met een vroeg kerstcadeau!

Via hun sociale media kon je al je verlanglijstje doorgeven en iets zegt ons dat ze daar rekening mee gehouden hebben. Twee headliners en een mooie lading namen voor onder de kerstboom. Op Best Kept Secret dit jaar niemand minder dan The National en LCD Soundsystem! De andere namen zijn Chvrches, Deerhunter, Father John Misty, Four Tet, Future Islands, Rodriguez, Spoon, The Internet, Ty Segall, Tyler, The Creator, Unknown Mortal Orchestra, Vince Staples, … And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Aldous Harding, Alex Cameron, Khruangbin, Naaz, Preoccupations, Rex Orange County, Rostam, Shanti Celeste, Superorganism, The Comet Is Coming en Waxahatchee op de Beekse Bergen.

Best Kept Secret vindt plaats op 8, 9 en 10 juni 2018, in de Beekse Bergen, net over de grens in Nederland.

 

In Flames volgende headliner voor Alcatraz Metal Fest!

Een nieuwe week en een nieuwe headliner voor Alcatraz metal Fest in Kortrijk. In Flames! Het record crowdsurfing werd ooit gevestigd tijdens een optreden van deze band, reden te meer om deze band live te gaan zien in Kortrijk deze zomer!

Een overzicht van de tot nu toe aangekondigde namen vind je op de affiche hieronder.

Alcatraz Metal Festival vindt plaats van van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus in Kortrijk.

 

Pennywise en meer naar Sjock Festival!

​​Liefhebbers van punk- en garagerock; rockabilly; surf; rock-‘n‘-roll en aanverwante muzikale genres wensen maar één cadeau in hun blue suede shoes of onder hun rocking X-mas tree: een toegangsbewijs voor het jaarlijkse Belgische Sjock-festival op 6, 7 en 8 juli 2018 in Gierle nabij Turnhout in België. De organisatie pakt voor de 43e editie meteen hard uit met de 1e reeks namen: * Main Stage: Pennywise (US), Descendents (US), Dwarves (US), Nine Pound Hammer (US), Five Horse Johnson (US), Nick Oliveri Band (US), Shotgun Sawyer (US). * Titty Twister: James Intveld (US), The Wise Guyz (UKR), The Hoodoo Tones (FR). De line-up tot nu toe staat op de site. Meer namen voor de drie podia van Sjock (te weten Main Stage, Titty Twister en Newcomer Stage) worden komende tijd bekendgemaakt. Tickets gaan binnenkort in de verkoop. Sjock 2017 Dit jaar verkocht de 42e editie van Sjock op voorhand uit. Duizenden bezoekers uit heel Europa trokken naar het zonovergoten Belgische rock-‘n-roll-Mekka in Gierle om te watertanden bij onder meer een zeer exclusieve show van de Zweedse legende The Hellacopters; Bad Religion, The Living End, Nashville Pussy, Zeke, New Bomb Turks, Rocket from the Crypt en The Dirtbombs.

 

The Godfather of punk komt naar Paaspop!

De eretitel ‘The Godfather Of Punk’ verdien je niet zomaar. Die heeft de in 1947 in Muskegon, Michigan (USA) als James Newell Osterberg Jr. geboren zanger-songwriter-muzikant-producer-acteur-radio DJ én uitvinder van het stagediven terecht verdiend doordat hij mede de loop van de muziekgeschiedenis heeft bepaald. Iggy groeide uit tot een fenomeen, vooral dankzij zijn spraakmakende energieke shows en de rockklassiekers Lust For Life, Real Wild Child (Wild One), The Passenger en Candy.

Eerder werden al namen als Kensington, Guus Meeuwis en Dotan aangekondigd voor Paaspop, dat doorgaat in het Nederlandse Schijndel op 30 maart en 1 april 2018.

 

#Paaspop #BestKeptSecretFestival #Sjock #Alcatraz #Cactusfestival