Rawreport Week 49 - Graspop en Concert at Sea


Graspop maakt nieuwe namen en voorlopige dagindeling bekend!

Veel nieuws vanuit het Graspop front deze week, niet alleen een vierde headliner (Volbeat), maar ook een pak nieuwe namen!

Aan de line-up wordt nu een tweede grote lading namen toegevoegd. Nieuw op de affiche zijn: Ayreon, Black Stone Cherry, Bloodbath, Boston Manor, Bury Tomorrow, Crossfaith, Doro Pesch - Voice of Warlock, Employed To Serve, Follow The Cipher, Galactic Empire, Hollywood Vampires, In This Moment, Kadavar, Lacuna Coil, Madball, Marilyn Manson, Meshuggah, Rise Against, Savage Messiah, Seether, Shining, Sons Of Apollo, Stick To Your Guns, The Bloody Beetroots Live, en The Pink Slips. Graspop Metal Meeting pakt in 2018 sterk uit. Headliners zijn Guns N’ Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne. Ook Avenged Sevenfold, Judas Priest, A Perfect Circle, Parkway Drive pronken op de affiche. Graspop Metal Meeting, in 2018 éénmalig 4 dagen lang, vindt plaats van donderdag 21 juni tot zondag 24 juni in Dessel.

Gisteren werd ook een voorlopige dagindeling bekend gemaakt :

  • Donderdag 21 juni: Guns N’ Roses, Iced Earth, The Pink Slips en Madball, Black Stone Cherry, Bury Tomorrow, Doro Pesch en Follow the Cipher.

  • Vrijdag 22 juni: Iron Maiden, Anti-Flag, Avenged Sevenfold, Ayreon, Parkway Drive, The Darkness, Stick To Your Guns, Galactic Empire, Savage Messiah, Killswitch Engage, Less Than Jake, In This Moment, Akercocke, Arkona, Vader, Pist*On, Powerwolf, Silverstein, Watain en Zeal & Ardor.

  • Zaterdag 23 juni: Volbeat, Marilyn Manson, Megadeth, Asking Alexandria, Rise Against, Kadavar, Kreator, Seether, maranthe, P.O.D., Asphynx, At The Gates, Bloodbath, Miss May I, Bölzer, Boston Manor, Planet Of Zeus, Crossfaith, Exodus, Marduk, Sons Of Apollo, Stone Broken, Stray From The Path, Underoath en Vixen.

  • Zondag 24 juni: Ozzy Osbourne, Judas Priest, Hollywood Vampires, A Perfect Circle, Bullet For My Valentine, Limp Bizkit en Body Count ft. Ice-T, Thy Art Is Murder, Lacuna Coil, Blessthefall, Carnivore A.D., Emmure, Employed To Serve, Knocked Loose, Modern Life Is War, Messhuggah, Monuments, Tyr, Powerflo, Shining, Tesseract en The Bloody Beetroots.

Sinds deze morgen zijn de dagtickets apart te koop, deze zijn er al vanaf 89 euro.

 

Concert at Sea pakt uit met eerste headliners!

Jaarlijks kan je het laatste weekend van juni naar Zeeland in Nederland afzakken voor een goede portie muziek op Concert at sea.

Deze week maakten ze hun eerste headliners bekend: Sting, Alanis Morisette, BLOF, Ronnie Flex en Miss Montreal!

Met de komst van Sting gaat een grote wens van de organisatie in vervulling: "We fantaseren al jaren over een concert van Sting op ons festival," vertelt Paskal. "Ik kan je niet vertellen hoe blij we zijn nu het is gelukt. Ook Alanis Morissette stond al jaren hoog op ons verlanglijstje. Het gaat een hele bijzondere editie worden."

De kaartverkoop voor Concert at SEA 2018 start op donderdag 21 december om 10.00 uur via www.concertatsea.nl. Je moet je pre-registreren om deel te nemen aan de verkoop.

 

ALT-J en meer komt naar Dour!

Na Mura Masa en Tyler, the Creator, is het de beurt aan alt-J om hun komst aan te kondigen, dit op zaterdag 14 juli 2018. Al vanaf hun eerste album slaagde alt-J, nu grote speler in de Engelse en internationale scene, er in om hun unieke stijl naar het grote publiek te brengen. Zowel de onstuitbare singles zoals “Tesselate”, “Breezeblock”, “Left Hand Free” en “Matilda” als hun tweede meesterwerk This Is All Yours lanceerden hen op weg naar succes. Hun nieuwste album Relaxer brengt ons onder andere de titels “3WW”, “Deadcrush” en “In Cold Blood”. Stuk voor stuk getuigen deze van de klasse die de zanger Joe Newman en zijn rechter- en linkerhand brengen. Wij staan alvast te popelen om hen voor de eerste maal te mogen verwelkomen op Dour.

Dour ziet je graag en wil je verwennen, daarom voegen ze nog 11 andere namen toe aan de line-up. Te beginnen met niemand minder dan Joey Bada$$ en Ho99o9, beiden vaste waardes in de Amerikaanse rap en Hugo TSR om de nieuwe beweging van Franstalige bewuste rap te vertegenwoordigen.

Wat het elektronische genre betreft, hebben we het plezier om jullie de Berlijnse meester Ben Klock aan te kondigen. Evenals het manusje-van-alles Ben UFO uit London, de geniale Franse producer I Hate Models, de wervelwinden Black Sun Empire feat. Multiplex MC en voor het derde jaar op rij, de koningin van eigen bodem Amelie Lens.

De festivalgangers zullen ook kunnen meezweven op de harmonieuze melodieën van Nils Frahm, meedansen met onze trouwe steeds terugkerende landgenoten Girls in Hawaii en genieten van een zonnige cocktail geschonken door het Amerikaanse duo ODESZA.

Dour gaat door van 11 tot 15 juli 2017.

 

Behemoth verklapt affiche van Alcatraz!

Het is al een beetje oud nieuws, maar we wilden het jullie toch niet onthouden. Vorig jaar was het een ware plaag dat artiesten de affiches van festivals reeds deelden voordat de organisatie zelf de aankondiging kon doen.

Ook dit jaar is er al een slachtoffer gevallen, Behemoth maakte namelijk de voorlopige affiche van Alcatraz bekend, een dag voor ze dit zelf gingen doen.

Waar ze even verrasten met Status Quo als eerste headliner op vrijdag, is de rest van de affiche toch meer wat we van Alcatraz verwachten. Ons hoor je zeker niet klagen, maar we zijn wel eens benieuwd naar de rest van de affiche!

 

#Rawreport #Alcatraz #Graspop #Concertatsea #Dour