top of page

Rawreport week 48 - overzicht buitenlandse festivals


We zijn weer vertrokken voor een wekelijkse portie festivalnieuws! Vorige week gaven we je een overzicht van de belangrijkste aankondigingen voor de Belgische festivals, deze week nemen we een kijkje buiten onze landsgrenzen!

 

Drie grote headliners voor Pinkpop 2017!

Je kon het gisteren al lezen op onze website, Pearl Jam is de derde headliner voor het Nederlandse Pinkpop 2017. De eerste twee headliners zijn Bruno Mars en Foo Fighters. Drie mooie namen als je het mij vraagt!

De 49ste editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De start van de kaartverkoop staat gepland op zaterdag 24 februari 2018.

 

Reeds twee volle ladingen namen voor Paaspop!

Paaspop heeft meteen twee volle ladingen namen bekend gemaakt, een overzicht:

De Jeugd van Tegenwoordig • Dotan • Guus Meeuwis • Kensington • Lil' Kleine LIVE • Nothing But Thieves

Avatar • Boef • The Boxer Rebellion • Boys Noize • The Dirty Daddies • Walk The Moon • Frank Carter & The Rattlesnakes • James TW • LNY TNZ • Lucas & Steve • Secret Cinema b2b Egbert Live

ANBU • Bökkers • Big Bat • Birth of Joy • Death Alley • Demob Happy • Die Lustige Schlagerfreunden • Freddy Moreira • La Fuente • Mambo Kurt • Martijn Fischer • Millionaire • Monty Picon • Obituary • Popa Chubby • The Rumjacks • Sub Zero Project • Yung Nnelg

Paaspop gaat door in het paasweekend van 30 maart t.e.m. 2 april in het Nederlandse Schijndel, tickets zijn reeds te koop.

 

Nightwish en Parkway drive grote headliners voor Fortarock!

Parkway Drive, Nightwish, Kreator, Avatar, Thy Art Is Murder, Death Angel en Meshuggah zijn de eerste headliners voor Fortarock 2018. Later werden daar nog een reeksje namen aan toegevoegd, Alestorm, Satyricon, Body Count ft. Ice-T en Igorrr.

Fortarock gaat door in het Nederlandse Nijmegen op 1 en 2 juni 2018, kaarten zijn reeds te koop!

 

Down the Rabbit hole mag enkele headliners delen met Rock Werchter!

Enkele dagen voor Rock Werchter kan je twee van hun headliners al over de grens aan het werk zien. Queens of the stone age en Nick Cave zullen een weekje voor hun show in België al Nederland onveilig maken!

Naast deze twee toppers werden ook aangekondigd: Franz Ferdinand, David Byrne, James Holden, Nils Frahm, Fink, La Femme, Odesza, Sampha, Portugal. The Man, J. Bernardt, Tamino, The Black Madonna, Calexico, Goldlink, Jon Hopkins, Oh Sees, Bökkers, Idles, La Femme, Parcels, Tank & The Bangas en Yungblud!

Down the Rabbit hole gaat door van 29 juni tot en met 1 juli 2018 in Beuningen. Tickets zijn sinds gisteren te koop!

 

Hellfest pakt uit met mooie naam tijdens zelfde weekend als Graspop!

Tijdens hetzelfde weekend als Graspop kan je in het franse Clisson ook van de beste muziek van het hardere genre genieten.

Hier ook weer enkel namen die we al kennen van Graspop of Fortarock. Iron Maiden, Nightwish en Parkway Drive zijn bevestigd, maar ook Judas Priest, Marilyn Manson en Limp Bizkit. Verder zien we nog een lading mooie namen passeren: Avenged Sevenfold, Stone Sour, Megadeth en Hollywood Vampires.

Hellfest vindt plaats van 22 tot en met 24 juni 2018.

 

Main Square Arras kondigt headliners aan!

Hetzelfde weekend van Werchter kan je dan ook traditioneel naar Arras afzakken voor het franse Main Square Festival.

Hiervoor werden reeds drie headliners aangekondigd: Queens of the Stone Age, Depeche Mode en Orelson.

Main square gaat door van 6 tot en met 8 juli 2018, tickets zijn te koop vanaf 5 december 2017.

 

#Fortarock #MainsquareFestival #Hellfest #Downtherabbithole #Paaspop #Pinkpop

bottom of page