Rawreport - Eerste headliners festivalzomer 2018!


Het festivalnieuws wordt sinds een kleine twee weken al om onze oren geknald, hoog tijd dus om de draad van wekelijkse Rawreports terug op te nemen! Wij zitten ons voor te bereiden op de winter en een leuke feestperiode, maar de organisaties van de zomerfestivals zijn al druk bezig met hun programma's samen te stellen.

Even het overzicht kwijt en weet je niet wie er nu weer waar aangekondigd werd? Met deze editie van ons wekelijks Rawreport trappen we het nieuwe festivalseizoen op gang en geven we een overzicht van reeds aangekondigde artiesten voor de voornaamste Belgische festivals. Volgend weekend nemen we nog een kijkje naar de festivals buiten ons land en vanaf dan kan je zoals gewoonlijk wekelijks bij ons terecht voor een overzicht van het festivalnieuws. Al wat je die week niet mocht missen in 1 artikel, je wekelijks Rawreport!

 

Graspop XL : 4 dagen en evenveel headliners!

Het eerste nieuws over Graspop 2018 kon je hier al lezen, dit jaar wordt een extra lange editie, Graspop duurt dit jaar 4 dagen in plaats van 3. Nadat ze al drie absolute headliners hadden aangekondigd gooiden ze meteen een pak namen online.

Guns N’ Roses (headliner donderdag 21 juni), Iron Maiden (headliner vrijdag 22 juni), en Ozzy Osbourne (headliner zondag 24 juni). Maar ook: A Perfect Circle, Akercocke, Amaranthe, Anti-Flag, Arkona, Asking Alexandria, Asphyx, At The Gates, Avenged Sevenfold, Blessthefall, Body Count Ft Ice T, Bölzer, Bullet For My Valentine, Carnivore A.D., Emmure, Exodus, Iced Earth, Judas Priest, Killswitch Engage, Knocked Loose, Kreator, Less Than Jake, Limp Bizkit, Marduk, Megadeth, Miss May I, Modern Life Is War, Monuments, P.O.D., Parkway Drive, Pist*On, Planet Of Zeus, Powerflo, Powerwolf, Silverstein, Stone Broken, Stray From The Path, Tesseract, The Darkness, Thy Art Is Murder, Tyr, Underoath, Vader, Vixen, Watain en Zeal & Ardor.

De aandachtige lezer heeft het al opgemerkt, de 4e grote headliner, die van de zaterdag is nog niet aangekondigd. We kijken vol spanning uit naar deze aankondiging, volg ons op facebook en dan weet je het zeker als eerste!

Graspop gaat dit jaar door van 21 t.e.m. 24 juni 2018 en tickets zijn al te koop!

Tickets en info: https://www.graspop.be/nl/

 

Rock Werchter 2018 : Ticketverkoop gestart en 3 headliners aangekondigd!

Traditioneel één van de eerste festivals om hun headliners aan te kondigen. De ticketverkoop is sinds dit weekend gestart en er prijken al drie toppers op de affiche: Queens of the Stone Age, Gorillaz en Nick Cave and the Bad Seeds!

Zowel Gorillaz als QOTSA spelen op donderdag 5 juli en Nick Cave mag Werchter afsluiten op zondag 8 juli.

Rock Werchter gaat door van 5 t.e.m. 8 juli 2018, tickets en info vind je hier.

 

Werchter Boutique - Twee kleppers van formaat!

Twee weken voor Rock werchter mag de festivalweide van Werchter al eens vol lopen voor Werchter Boutique. Ook hier werden reeds twee kleppers aangekondigd, zowel uit het buitenland als van eigen bodem!

Bruno Mars en Oscar and the Wolf, mogen op 16 juni 2018 de weide van Werchter plat spelen, kwestie dat de weide goed opgewarmd is om even later eerst Ed Sheeran te ontvangen (1 juli 2018) en enkele dagen laten volledig uit zijn dak kan gaan voor Rock werchter 2018.

Tickets voor Werchter Boutique 2018 vind je hier, het concert van Ed Sheeran is al uitverkocht.

 

Cactusfestival - Eerste twee namen zijn binnen!

De eerste namen van Cactusfestival 2018 zijn er! Nils Frahm sluit op zondag 15 juli het festival in schoonheid af met zijn hypnotiserende tunes, gelaagde composities én overstelpende beats. Eerder die dag trakteert de Schotse band Mogwai het publiek op een explosieve én meeslepende adrenalinetrip.

Cactusfestival gaat door in Brugge van 13 tot en met 15 juli 2018 en tickets vind je hier.

 

Wil je op de hoogte blijven van het belangrijkste festivalnieuws en wekelijks een overzichtje krijgen via ons Rawreport, volg ons dan zeker op facebook en mis niets van de volgende festivalzomer!

#RockWerchter #WerchterBoutique #Cactusfestival #Graspop #Rawreport