• Pieter Bouckhout

Concerttip: Ten Years after in Gistel!


Ten Years After werd in ’66 opgericht en kreeg in ’69 wereldbekendheid door hun optreden op het memorabele Woodstockfestival. Op dit festival waren zo maar even een slordige 400.000 mensen aanwezig. In de jaren zeventig overtroffen ze dit nogmaals door op het Isle of Wight festival voor een 600.000 mensen de boel plat te spelen. Ten Years After is vooral gekend van nummers als I’m going home, Hear me calling, Love like a man en I’d love to change the world. Dankzij hun ijzersterke live-reputatie niet te missen.

Toetsenist Chick Churchill en drummer Ric Lee behoren tot de originele bezetting. De charismatische Marcus Bonfanti (34 jaar, met Italiaans-Engelse roots) op gitaar en zang vervangt de overleden Alvin Lee. Zelf heeft hij drie studioalbums uit. Colin Hoginson hanteert de bas. Hij speelde met grootheden als Mick Jagger, Chris Rea en Whitesnake.

Verwijzend naar hun vorige passages in België kunnen we verzekeren dat Ten Years After geen opgewarmde kost brengt. Ze serveren een virtuoze mengeling van blues, boogie, jazz en rock. Bovendien geeft Marcus Bonfanti meer ruimte aan de andere muzikanten.

Naast Ten years after kan je die avond van nog enkele andere bands genieten.

Pigeon, Siskin & Stone is een trio dat bestaat uit Misten (gitarist Revenge 88) en Luc Steen (drummer Revenge 88). Hun jarenlange ervaring speelt in hun voordeel. Dat Misten uiterlijk iets mee heeft van Ian Hunter is een compliment.

Higher Octane is een jonge beloftevolle gitaarband. Het viertal laat zich beïnvloeden door ZZ Top, George Thorogood, Give Buzze en AC/DC.

Het concert gaat door op 11 november 2017 om 19u in zaal Zomerloos, Gistel.

Tickets te verkrijgen via cultuur@gistel.be

#Zomerloos