Richard Ashcroft en meer naar Crammerock!


Richard Ashcroft, Section Boyz, Equal Idiots, blackwave., Merdan Taplak Orkestar en The Lighthouse vullen het programma van Crammerock verder aan. Op de affiche sieren onder andere Bloc Party, Steve Aoki, Goose, White Lies, Flogging Molly en Tourist LeMC. Van de 48 acts zijn er intussen 24 gekend . Meer namen volgen later.

Richard Ashcroft kennen we natuurlijk als frontman van The Verve. De Britpoplegende is verantwoordelijk voor tijdloze klassiekers als ‘Bitter Sweet Symphony’, ‘The Drugs Don’t Work’ en ‘Sonnet’. Zijn meest recente solo-album ‘These People’ verscheen in 2016. Over zijn concert van afgelopen vrijdag op het Cactusfestival schreef De Morgen: "Als er al één optreden was waarbij we beurtelings ontroerd, euforisch, opgewonden of gehypnotiseerd raakten, dan wel dat van Richard Ashcroft."

Section Boyz is een opvallende naam uit de Britse rap scene. Deze Londense jongens overstijgen met gemak de hype die ze zelf ontketend hebben. Overal waar ze komen worden hun aanstekelijke lyrics woord voor woord meegezongen. Drake en Skepta zijn fan!

Eén jaar na de overwinning in De Nieuwe Lichting deelt Equal Idiots nog steeds stevige garage-kopstoten uit in De Afrekening. De single ‘Put My Head In The Ground’ stond wekenlang bovenaan de lijst met favorieten van de Studio Brussel-luisteraar. Na de recente release van debuutalbum ‘Eagle Castle BBQ’ is het duo uit Hoogstraten helemaal klaar voor een drukke festivalzomer.

The Lighthouse scoorde in dezelfde talentenwedstrijd met de dansbare, aan Vampire Weekend verwante track ‘Hollywood’. blackwave., een Antwerps hiphopduo dat met jazzmuzikanten op het podium staat, klinkt als het Belgische antwoord op The Roots.

Merdan Taplakviert dit jaar 10 jaar carrière en is kind aan huis bij het festival. Voor de gelegenheid trapt hij, mét zijn Orkestar, het festival feestelijk op gang op vrijdag 1 september.

Crammerock gaat door op 1 en 2 september 2017 in Stekene. Tickets zijn nog steeds beschikbaar!

#Crammerock