• Pieter Bouckhout

Werchter schuift volgend jaar een weekje op door Ed Sheeran!


Concertnieuws! Van Ed Sheeran! Vandaag kondigt de jonge Brit aan dat hij volgende zomer een grootse tournee onderneemt. Hij alleen. Met zijn gitaar, zijn 'loopstation' en heel veel hits. Langs stadions en de mooiste open air locaties.

Op zondag 1 juli 2018 pakt Ed Sheeran het Festivalpark in Werchter in. De ticketverkoop voor dit uniek concert start op zaterdag 8 juli om 11u via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.

Ed Sheeran’s succes kent geen grenzen. De tickets voor zijn Sportpaleis concert eerder dit jaar, waren sneller dan snel uitverkocht. Hij begeestert, pakt moeiteloos op zijn eentje de grootste zalen in. En de opmars gaat verder. Afgelopen weekend was hij afsluitend headliner van het Britse Glastonbury festival. Amper zes jaar nadat hij er in een kleine tent voor amper 500 man optrad. Het kan verkeren.

Wat Ed Sheeran aanraakt, verandert in goud. Minstens. Zijn derde album ÷ (spreek uit: divide) is het bestverkopende van het jaar. De teller staat 3 maanden na de release op 8 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. In België is ÷ nu reeds goed voor dubbel platina. Nog meer indrukwekkende cijfers. Single 'Shape Of You', die begin januari uitkwam, telt meer dan 1,5 miljard (!) streams. De single werd in ons land met 4 keer platina onderscheiden. Single 'Galway Girl' heeft ook al de platina status bereikt.

Belangrijk: Het concert van Ed Sheeran in het Festivalpark staat los van Rock Werchter. Het festival zal in 2018 plaatsvinden van donderdag 5 juli tot en met zondag 8 juli.

#RockWerchter #EdSheeran