top of page

Vier nieuwe namen voor Leffingeleuren!


Black Heart Rebellion, Black Flower, Thecolorgrey en Cairo liberation front, dat zijn de vier nieuwe namen voor Leffingeleuren. Vier namen die de veelzijdigheid van het programma nog eens extra in de verf zetten.

The Black Heart Rebellion

De festivalshow op LL zal worden opgebouwd rond de songs uit 'People when you see the smoke, do not think it is fields they're burning', hun derde plaat die in 2015 uitkwam. TBHR die ook tot de 'Church Of Ra' behoort, bouwde hierop verder op het artistiek pad dat met 'Har Nevo' werd ingeslagen, weg van hun hardcore verleden, richtingsferische, postrockachtige doommetal met invloeden uit folk, ambient en klassiek.

Black Flower

Deze Gents/Antwerpse band is zeker één van de interessantste uit de huidige Belgische jazz-lichting, al klinkt die term wat beperkend voor wat dit vijftal rond saxofonist/componist Nathan Daems uit hun instrumenten weet te toveren. De Ethio jazz van Mulatu Astatke is zonder meer een grote inspiratiebron, maar ook afrobeat, dub en oosterse invloeden kleuren de muziek die op hun tweede plaat 'Artifacts' schitterend vereeuwigd werd. Extreem goeie live-band.

TheColorGrey

Op 'Rebelation', de sterke debuutplaat van de Antwerpse rapper TheColorGrey hoor je duidelijk waar hij de mosterd heeft gehaald. Producers als Timbaland en Pharell Williams behoren tot zijn grote voorbeelden en de muziek doet dan ook erg Amerikaans aan, soulvol, melodieus, op de grens tussen hiphop en R&B. Benieuwd wat de toekomst brengt voor dit groot talent.

Cairo Liberation Front

Cairo Liberation Front brengt de „new wave of Egyptian wedding rave”. Met een mengeling van electro chaabi, eurohouse, hiphop en Arabische ritmes bouwen ze de zotste feesten.

Leffingeleuren gaat door van 8 tot 10 september 2017. Eerder werden al namen als Tjens Matic, J. Bernardt en Absynthe Minded aangekondigd. Denk aan Omar Souleyman, Sean Paul en Aphex Twin in de mix, met de power van een punkpand en de sfeer van vroege house-raves. Yalla!

#Leffingeleuren

bottom of page