top of page

Graspop mag terugblikken op een topeditie!


Graspop Metal Meeting blikt terug op een topeditie. De affiche - meer dan 100 bands sterk - bestond uit een mix van het beste uit de hedendaagse nationale en internationale rock- en metalscene. Het GMM publiek was wederom fantastisch. Het festival klokte af op 155.000 bezoekers afkomstig uit 79 landen over het hele weekend. Het was zonnig. Het was warm. Er werden geen noemenswaardige gebeurtenissen gemeld. Kortom: een meer dan geslaagde Graspop Metal Meeting 2017.

Graspop Metal Meeting pakte dit jaar uit met een herzien mobiliteitsplan. En dat deed zijn werk. Vijfduizend festivalgangers maakten gebruik van het speciaal e-treinbiljet. De gratis shuttlebussen vanaf de Kiss & Ride, Metal Park en Mol station kenden groot succes. De vele fietsende festivalgangers werden met unieke goodies beloond. The Boneyard festivalcamping was de tijdelijke verblijfplaats voor 30.000 kamperende festivalgangers. Ook een uitverkochte Metal Town en Metal Park huisden respectievelijk 3500 en 3000 mensen.

De muziek was straf, de shows onvergetelijk. Rammstein bracht een - zo hoort dat - explosieve show. Het festivalpark was op vrijdag 16 juni volledig uitverkocht. Ode ook aan talent van eigen bodem: Amenra en Brides Of Lucifer stonden er. Behoorden tot de beste shows van GMM 2017: Dee Snider die solo even sterk staat als met zijn Twisted Sister broeders, Epica met de vurige roodharige frontvrouw, Max & IggorCavalera vonden elkaar en hun ROOTS terug, Franse metalgoden Gojira die telkens weer meer zielen veroveren met hun groovy death metal, Five Finger Death Punch die alle twijfelaars lik op stuk gaven met guestzanger Tommy Vext, Zweedse metaltrots In Flames die de prestigieuze rol van headliner feilloos invulden, Steel Panther met een dik feest onder een verschroeiende zon en Scorpions, routineus, steeds goed. Deze festivaleditie was warm. Op zondag zelfs tropisch warm. Een speciale ploeg werd ingezet om de festivalgangers en medewerkers te voorzien van water. Iedereen werd ook geadviseerd om zich te beschermen tegen de zon. Water aan de toiletblokken was drinkbaar en werd veelvuldig geconsumeerd. Nieuw en een groot online succes: Graspop Metal Carpool Karaoke voor GMM TV. Hosts Pete Da Bomber en Johnny Jailbait aka Goe Vur In Den Otto gingen op virtual roadtrip met tal van artiesten in hun super coole wagen. Herbekijk alle Graspop Metal Carpool Karaoke filmpjes en de andere GMM TV interviews via de website www.graspop.be.

Noteer alvast 22-23-24 JUNI 2018 in de agenda! Dan vindt de 23e GRASPOP METAL MEETING plaats. Tot dan!

#Graspop

bottom of page