Rawreport Week 24: Nostalgie Beach, Crammerock, Alcatraz en Lokerse Feesten


Belinda Carisle laatste headliner voor Nostalgie Beach!

We hebben er even op moeten wachten maar deze week werd met grote trom de laatste headliner voor Nostalgie Beach aangekondigd: Belinda Carisle!

Als frontzangeres van The Go Go’s proeft ze voor eerst van de internationale schijnwerpers, met acht miljoen verkochte platen én een plekje op de Hollywood Walk of Fame.

Maar het is pas solo dat Belinda Carlisle een wereldster wordt. Op haar eerste album, toepasselijk ‘Belinda’ getiteld, krijgt ze de hulp van Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac) en Andy Taylor (Duran Duran). Het levert haar met ‘Mad About You’ een eerste zomerhit op.

Met opvolger ‘Heaven On Earth’ kiest Belinda resoluut voor 80s powerpop. En met succes: ‘Heaven Is a Place on Earth’ en ‘Circle In The Sand’ schieten overal ter wereld naar de hoogste regionen van de charts.

Belinda gaat niet op haar lauweren rusten, en brengt met de regelmaat van de klok nieuwe muziek uit. Of het nu solo is of met de opnieuw samengekomen The Go Go’s: overal zorgt ze voor een eightiesfeestje.

Nostalgie Beach kondigde eerder toppers als Anastacia, UB40, The Kids, Bob Geldhof & the Boomtown Rats, Bananarama, Nick Kershaw en The Romantics aan.

Nostalgie Beach gaat door op zaterdag 12 augustus in Middelkerke!

 

Crammerock lost zijn eerste namen live op facebook!

Deze week kon je live op facebook de onthulling van de eerste namen van Crammerock 2017 volgen.

Hier zijn ze dan:

Paul Weller, Flogging Molly, The Sore Losers, Warhaus, Disciples, J. Bernardt, Hoodie Allen, Kraantje Pappie, Roméo Elvis x Le Motel en Zak Abel. Dat zijn de tien eerste namen die Crammerock heeft bekendgemaakt. En dit is nog maar een eerste tipje van de sluier van de affiche, want daarop is plaats voor zo’n vijftig rock-, pop-, hiphop- en elektro-acts. Crammerock vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 en 2 september op het festivalterrein langs de E34 in Stekene.

De bekendste buitenlandse kleppers die we al bekend maken zijn britpop-icoon Paul Weller én de Amerikaanse folkpunkers van Flogging Molly. Weller is lang niet de enige Brit die op het einde van de festivalzomer naar Stekene komt overgewaaid. Ook het producerstrio Disciples (het bekendst van hun hits “How deep is your love”, een samenwerking met Calvin Harris, en “On my mind”) en de soulvolle Zak Abel zullen het Kanaal oversteken om op Crammerock te spelen. Naast Flogging Molly zal ook singer-songwriter Hoodie Allen uit Amerika komen overgevlogen om in één van de twee grote Crammerock-tenten te spelen.

Crammerock heeft ook oor voor talent van eigen bodem. Vorig jaar speelden de jongens van Balthazar tijdens Crammerock nog het laatste concert op Belgische bodem, voor ze hun sabbatjaar zouden inzetten. In dat relatieve rustjaar heeft Crammerock nu twee Balthazar-bandleden kunnen strikken voor een concert: Maarten met zijn stemmige Warhaus en Jinte die solo als J. Bernardt door het leven gaat.

Naast het talent uit Gent, haalt Crammerock ook acts uit andere hoeken van het land naar Stekene: de Limburgse kerels van The Sore Losers worden naar het Waasland gehaald om stevig te rocken, en in Brussel heeft Crammerock het opkomende hiphoptalent van Roméo Elvis x Le Motel gespot.

Omdat Stekene aan Nederland grenst, onderhoudt Crammerock ook dit jaar weer de traditie om muzikaal te shoppen bij de Noorderburen: Kraantje Pappie zal net voor het begin van het schooljaar de jeugd nog eens stevig laten POMPEN!

Tickets zullen binnen een paar weken te verkrijgen zijn via deze website. Wie Crammerock 2017 niet willen missen, houdt het best deze website en onze Facebook-, Instagram- en in de gaten, want de afgelopen zes jaren was Crammerock telkens volledig uitverkocht. En wie erbij was, zal getuigen: Crammerock wil je voor geen goud missen.

 

Alcatraz komt met verrassing van formaat!

Alcatraz komt met een verrassing van formaat door nog een headliner toe te voegen aan hun affiche. Op vrijdag mogen ze Ghost ontvangen. Ze speelden eerder dit jaar al de AB plat maar zijn nu ook klaar om de Kortrijkse festivalweide te bekeren.

Als je dacht dat je daarmee alles gehad hebt ben je er alsnog aan voor de moeite. Na Ghost werd ook Dyscordia aan de affiche voor vrijdag toegevoegd. Daarna was het feestje nog niet afgelopen want ook op zaterdag werden nog enkele namen toegevoegd.

Saxon, Venom en Sweet Savage werden aan de affiche voor zaterdag toegevoegd. Tot slot werd nog meegegeven dat we nog 1 grote headliner mogen verwachten voor de line-up van vrijdag 11 augustus.

Om de twijfelaars onder jullie nog over de streep te trekken geven we hieronder nog eens een overzicht van de reeds bevestigde namen.

 

Een pak nieuwe namen voor Lokerse Feesten!

37 nieuwe namen! Brutus vervoegt de indoor line-up van 9 augustus met Kapitan Korsakov, Cocaine Piss en La Jungle (en ondermeer The Offspring en Pennywise op de mainstage), en Ronnie Flex & Deuxperience Band opent op donderdag 10 augustus de mainstage, met de reeds eerder aangekondigde Coely, Lil Wayne en Mark Ronson (dj-set). Voor deze dag wordt later nog 1 topnaam toegevoegd.

De Red Bull Elektropedia Room line-up is volledig: we verwelkomen met trots ondermeer absolute headliners Tiga en Charlotte De Witte. Er is opnieuw een All Eyes On Hip Hop avond met een gewèldige line-up (AJ Tracey, Romeo Elvis & Le Motel, Brihang én Zwangere Guy). Drum&Bass fans worden verwend met Fabio & Grooverider én Bad Company UK, en op massaal verzoek komen Yves Deruyter en Cherry Moon friends opnieuw langs.

Met nog 4 namen te gaan voor de mainstage is de affiche bijna rond. Tickets voor alle dagen zijn vanaf nu te koop. De laatste namen volgen binnenkort!

Een overzicht van de nieuwe namen:

BRUTUS . TIGA . CHARLOTTE DE WITTE . AJ TRACEY . ROMÉO ELVIS x LE MOTEL . RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE BAND . CHERRY MOON LEGENDS . YVES DERUYTER . FABIO & GROOVERIDER . BAD COMPANY UK + MESSY MC . MURDOCK + MC MOTA . BRIHANG . ZWANGERE GUY . HEIDI . CLOUDS . FARRAGO . DJ GHOST . ZOLEX . HAKIM . DYSFUNKSHUNAL . DISCOBAAR A MOEDER . EPPO JANSSEN b2b THE WHATEVERS . NADIEM SHAH . DIRK STOOPS . STEVE JAMES . ONE TRACK BRAIN . LEBAWSKI b2b NELSON . YOURI PARKER . QUINCY . OGENN . ONE87 + MC MUSH . BREDREN . AZER . HAKIM ‘KIFESH’ CHATAR . ABSTRKT dj . DANNY C . DIMITRI COOMAN

 

#Alcatraz #Crammerock #NostalgieBeach #LokerseFeesten #Rawreport