• Pieter Bouckhout

Rawreport Week 23: Zeverrock, Rock Werchter en Brussels Summer Festival


Eerste namen voor Zeverrock zijn binnen.

Al enkele weken kon je via de facebookpagina van Zeverrock gokken op enkele van de namen van Zeverrock dit jaar.

Ondertussen zijn we twee weken verder en kunnen we een overzicht geven van de eerste namen die bekend gemaakt zijn.

ABSYNTHE MINDED - KRAANTJE PAPPIE - DELV!S - VAN ECHELPOEEL - TAMINO - AMONGSTER - ST.GRANDSON - LEE ANDERSON en FAISAL.

Nog geen tickets gewonnen ? Hou dan wekelijks de facebookpagna van Zeverrock in de gaten voor een nieuwe kans!

Zeverrock gaat door op 4 en 5 augustus in Zevergem bij De Pinte.

 

Vrijdagtickets voor Rock Werchter uitverkocht.

Nadat eerder alle combitickets, en de dagtickets voor de zaterdag en zondag reeds volledig de deur uit waren, werd deze week gecommuniceerd dat nu ook alle vrijdagtickets uitverkocht zijn. Nu kan je dus nog enkel dagtickets kopen voor donderdag 29 juni 2017. Toch weer straf gedaan van Rock Werchter, dat over een maandje begint.

Rock Werchter loopt van 29 juni tem 2 juli 2017 in het festivalpark van Werchter.

 

Brussels Summer Festival doet er nog wat namen bij!

Brussels Summer Festival is traditiegetrouw dé plek om veelbelovend nieuw lokaal talent te ontdekken. In dat kader willen we zeer graag JACLE BOW aanstippen. Dit kwartet haalde de finale van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel, en bracht onlangs met What’s All The Mumble About een uitstekend debuut uit onder supervisie van Triggerfinger-drummer Mario Goossens. Zelf halen ze de Rolling Stones, Lou Reed en The Kinks als belangrijke inspiratiebronnen aan, maar toch vervallen ze nooit in nostalgie. Integendeel: Jacle Bow klinkt jong, fris en dynamisch. Nog meer gitaren bij MOUNTAIN BIKE. Na een eerste indie-rock cd overtuigde dit Frans-Belgisch gezelschap met Too Sorry For Any Sorrow een veel groter publiek. Dat de band het midden houdt tussen internationale namen als Ty Segall en Mac DeMarco, is wat ons betreft een pluspunt. LAURA CROWE wordt door kenners dan weer vergeleken met London Grammar en Florence + The Machine, en het ligt niet in onze aard om hen ongelijk te geven. Nog meer lentefrisheid met TYPH BARROW, een veelbelovende Brusselse pianiste die in de herfst haar eerste plaat voorstelt. Een voorspelling: wie van gerijpte soulstemmen houdt zal al bij de eerste kennismaking overstag gaan. En het lijkt wel of België nooit meer creativiteit heeft voortgebracht, want ook ALEX GERMYS is een naam om in de gaten te houden. Op zijn 22ste was hij al co-producer van de eerste Loïc Nottet-plaat, en nu heeft de jonge dj zich ertoe verbonden om het vuur aan de lont te steken met zijn intelligente dance-muziek. Dat wordt een feest om niet licht te vergeten. Met Smoke & Mirrors, het eerder dit jaar verschenen debuut, is KONOBA meteen langs de grote poort binnen gekomen. De Belg destilleert er een subtiele mengeling tussen pop en electro op die meteen tot de verbeelding spreekt. Als lid van Starflam behoort AKRO al jaren tot één van de meest vooraanstaande figuren in de Belgische hiphop, maar nu pakt hij voor het eerst met een soloplaat uit waarop hij zijn vertrouwde positieve vibes in het rond strooit. Het Brusselse collectief OYSTER NODE combineert dan weer jazz en R&B met elkaar: altijd een mooi huwelijk.

Nieuwe naam in de electro-afdeling van BSF: RINÔCÉRÔSE. De Franse cultband bestaat deze zomer twintig jaar, en viert dat met een heuse jubileumtour die uiteraard ook halt houdt op het podium van Brussels Summer Festival. We zijn ook bijzonder trots dat VIKTOR LAZLO bij ons haar terugkeer naar het podium viert. De glamoureuze zangeres, comédienne en schrijfster legt momenteel de laatste hand aan een gloednieuwe plaat en heeft ook een update gemaakt van ‘Breathless’, het nummer dat ze dertig jaar geleden vertolkte tijdens het Eurovisiesongfestival. Daarnaast ontvangen we ook de zijdezachte folk van het Australische duo PIERCE BROTHERS, en kijken we uit naar de komst van het Franse tweespan JAHNERATION, dat hiphop en reggae met elkaar versmelt.

Wie LITTLE HURRICANE onlangs in de Ancienne Belgique heeft gezien, wilde niets liever dan dit duo uit San Diego snel terug te zien. Ook wij vielen voor de wervelende less is more-filosofie zoals die eerder ondermeer door The White Stripes werd gehuldigd. Ook jazz wordt niet vergeten. Na een eerste gemeenschappelijke plaat in 2005 bundelen pianist IVAN PADUART en gitarist QUENTIN DUJARDIN opnieuw de krachten op Catharsis. Kers op de taart: sterdrummer MANU KATCHÉ, -bekend van Sting en Peter Gabriel- speelde mee aan de plaat, en zal ook van de partij zijn voor het concert op BSF. Dat wordt sowieso een bijzonder moment.

De publieke belangstelling voor deze nieuwe editie van Brussels Summer Festival is overweldigend. Zowel de voorverkoop van de Pass 10 days als de dagverkoop breekt alle records. De allerlaatste namen op de affiche worden onthuld tijdens de persconferentie van BSF op 14 juni.

Eerdere bevestigingen samen met alle nieuwe namen geeft dit mooie (voorlopige) lijstje PET SHOP BOYS, GOLDFRAPP, PUGGY, JAIN, ORBITAL, FEIST, NOUVELLE VAGUE, ANDRÉ BRASSEUR, SOLDOUT, NOA, THE DIVINE COMEDY, THE JESUS AND MARY CHAIN, OZARK HENRY, SAULE, GOOSE, HENRI PFR, ALLEZ ALLEZ, LA FEMME, TRUST, CALYPSO ROSE, BOULEVARD DES AIRS, FISHBACH, PIANO CLUB, TALISCO, LESCOP, MILOW, BLACK BOX REVELATION, VIKTOR LAZLO, KONOBA, LISA LEBLANC, TYPH BARROW, KRONO, TEEMID, JACLE BOW, MOUNTAIN BIKE, MHD, MASS HYSTERIA, THE PIROUETTES, RADICAL FACE, JIL CAPLAN, BALIMURPHY, GUIZMO, CLARE LOUISE, MIA LENA, THE BLACK TARTAN CLAN, RINÔCÉRÔSE, ALEX GERMYS, DELTA, JAHNERATION, MAGYD CHERFI, PIERCE BROTHERS, FAON FAON, OYSTER NODE, IVAN PADUART & QUENTIN DUJARDIN FET MANU KATCHÉ, LAS AVES, LITTLE HURRICANE, DAVID LÉO, RIVE, SACHA TOOROP, VA À LA PLAGE, KLÔ PELGAG, AKRO, LAURA CROWE, FRENCH FUSE en ØLLEBIRDE evestigden hun komst naar BSF.

 

#Rawreport #Zeverrock #RockWerchter #BrusselsSummerFestival