• Pieter Bouckhout

Concerttip: Les Truttes komen naar Gistel met hun nieuwe show!


Les Truttes begonnen 20 jaar geleden als grap in het jeugdhuis van Dilbeek. Tijdens de plaatselijke rockrally moesten ze het moment opvullen tussen de wedstrijd en de uitslag. Als rockers zorgden ze voor een ludiek muzikaal intermezzo door disconummers te coveren. In die periode was dit not done. In 2009 werden ze door The Levellers uitgenodigd om in Engeland op hun Beautiful Days Festival te spelen. Zowel de groep als de crew stond naar ze te kijken. Ze prijkten op de affiche naast Hawkwind en The Pogues. Een ander memorabel moment was in Ruddervoorde met Markey Ramone, drummer van de legendarische Ramones. Na de show hoorden ze hem duidelijk zeggen dat het de eerste maal was sinds de dood van Joey Ramone dat hij terug van muziek genoten had.

Les Truttes spelen steengoede nummers uit de annalen van de pop en rock. Ze serveren het bestaande materiaal in een eigen versie met de nodige show. Je kunt het een soort memory lane noemen. Hun creativiteit is de meerwaarde. Ze kiezen songs uit de periode van de sixties tot nu en brengen een nieuw verhaal. Ze mengen een klassieker van Lenny Kravitz met een riff van Led Zeppelin en een song van Celine Dion. Per concert halen ze gemiddeld zo’n 140 nummers door de mangel.

Zowat de hele popgeschiedenis passeert de revue. Van ABBA tot ZZ Top. Of dit nu gespeeld wordt door zogenaamde trutten, seuten, sullen of sukkels, het wordt met de nodige energie en glamour gebracht. Niemand, maar dan ook niemand, kan hierbij blijven stilstaan.

Les Truttes komen naar CC Zomerloos Gistel op 1 juli 2017. Dé manier om je zomer in te zetten!

Kaarten kosten 2 euro en zijn te verkrijgen via cultuur@gistel.be

#LesTruttes #Zomerloos #Gistel #Concerttips