top of page

Rawreport Week 22: Paulusfeesten, Leffingeleuren, Rock Herk en Vestrock


Paulusfeesten lost zijn laatste headliner: Soulsister!

Nog 1 grote naam. Dat was waar ze ons al een tijdje op lieten wachten. Deze week werde het wachten voor de mensen van Oostende en omstreken beloond. De laatste headliner voor de Paulusfeesten dit jaar is Soulsister!

We konden er vorig jaar tijdens de set van Paul Michiels al kort van genieten maar deze keer staat hij samen met zielbroeder Jan Leyers en band op de 45ste Paulusfeesten met alle toeters en bellen! Al meer dan 30 jaar veroveren ze samen elk soul minnend hart met hits als 'Like a Mountain' en 'The way to your heart'. Al hun najaarsconcerten waren in een mum van tijd uitverkocht en zijn er nu klaar voor om ook de zomer te veroveren. De eerste Paulusavond wordt afgesloten met groot spektakel!

SOULSISTER op Donderdag 10 augustus 2017 - Pier & Pol

45ste Paulusfeesten 2017 - Van 10 t.e.m. 16 Augustus 2017 - Oostende Gratis stadsfeest met o.a. ARNO, SCALA, SOULSISTER, ERTEBREKERS, LAURA TESORO, DIMARO en veel meer!

 

Eerste namen voor Leffingeleuren!

De organisatie van leffingeleuren heeft vorige week zijn eerste vijftien(!) namen gelost. De bekendste naam is ongetwijfeld Arno, die met zijn nieuw project Tjens Matic naar Leffinge trekt. Verder hebben we uit eigen land LA JUNGLE en Verse Vis-winnaar SHHT. 65DAYSOFSTATIC mag komen tonen waarom ze nog altijd aan de top van de postrock-league meespelen. Ook uit de UK, een regelrechte en gloednieuwe punk-sensatie IDLES.Verder bij de eerste reeks namen, veel Amerikaanse bands: roots, country, garage of indie, er valt weer vanalles te ontdekken: WAXAHATCHEE, ROBERT JOHN AND THE WRECK, COURTNEY MARIE ANDREWS, SPIRIT FAMILY REUNION, ONCE AND FUTURE BAND, COSMONAUTS, JOAN SHELLY, DYLAN LEBLANC en B BOYS. En nog één buitenbeentje, from the land down under: ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER.

Leffingeleuren gaat dit jaar door op 8, 9 en 10 september en zal zoals steeds weer een volksfeest zijn met zowle een betalend als een gratis gedeelte. De organisatie laat weten dat deze eerste namen nog maar een derde is van de totale affiche dus we mogen snel nog veel nieuwe namen verwachten!

 

Rock Herk maakt zijn affiche compleet!

Naast de reeks indrukwekkende namen die eerder bekend werd gemaakt, pakt Rock Herk opnieuw uit met heel wat bijzondere acts om de 35e editie op gepaste wijze te vieren.

Een feest is uiteraard pas compleet als er ook stevig gedanst kan worden. Daarom worden onder andere de Franse electroheld Etienne De Crecy en DR. Lektroluv aan de affiche toegevoegd. Na vijf jaar stilte komen de heren van Rave Our Souls eindelijk terug samen om het dak er helemaal af te blazen met een exclusieve festivalshow. Verder is er ook een dj-set van niemand minder dan Franky De Smet-Van Damme, frontman van Channel Zero. The Whatevers en Goe Vur In Den Otto hebben ondertussen de status van huisdj’s bereikt en kunnen dan ook niet ontbreken op de feesteditie van Rock Herk.

Maar er is natuurlijk ook veel livemuziek om de affiche volledig te maken. Ook The Sheila Divine spelen op Rock Herk een exclusieve festivalshow. Op het hoofdpodium worden ook Meuris, Equal Idiots, Whispering Sons en Elysian toegevoegd. Fresh Blood, het rockconcours van Rock Herk, levert enkele geweldige acts in de vorm van Heisa en The Waltz.

En dan zijn er naar goede gewoonte ook meer stevige namen voor het tweede podium, de Club, in de vorm van de Amerikaanse bands Ignite, Dog Eat Dog en Blacklisted. Verder worden ook toegevoegd: Ice Age, Bear en Clench Your Fist.

Rock Herk 2017 geeft ook geboorte aan een nieuw podium, Street. Die naam geeft weer wat dat podium, of eerder het ontbreken ervan, zal inhouden. De Amerikaanse drumbom Nah en de experimentele rockband Gallops zullen oog in oog met de festivalbezoekers het beste van zichzelf geven.

Eerder bevestigden Black Box Revelation / Dinosaur JR. / Millionaire / Booka Shade / Channel Zero / Warhaus / Jacle Bow /Tout Va Bien / Deez Nuts / Brutus / Oathbreaker / Double Veterans / The Black Heart Rebellion / Mountains To Move.

 

Affiche van Vestrock compleet!

Rock Herk was niet de enige die deze week zijn affiche vervolledigde, maar ook bij de organisatie van Vestrock werd er deze week een complete affiche bekend gemaakt. Maxi Jazz, King Kong Company, Bill Ryder-Jones, Low Land Home, Jack Ladder, Hunterstreet en Wipneus & Pim zijn de nieuwe namen.

Voor de twijfelaars hebben ze het nog eens mooi opgelijst, dit zijn de namen die je over twee weken aan het werk kan zien in het Nederlandse Hulst, samen gegoten in een mooi promofilmpje!

 

#Rawreport #Vestrock #Leffingeleuren #RockHerk #Paulusfeesten #Oostende

bottom of page