• Pieter B.

Support your locals: The Cave!


In het kader van onze Support your locals - rubriek laten we af een toe een lokale band zichzelf voorstellen.

Deze week stellen wij The Cave voor.

The Cave werd in 2002 boven de doopvont gehouden. 15 Jaar en een beperkt aantal wissels later, rockt en rollt The Cave harder dan ooit tevoren, getuigt Lander, de energieke frontman van de groep. De bedoeling is een breed publiek aan te spreken met onze versies van de grootste rockhits en tegelijk ook een aantal bijna vergeten parels in herinnering te brengen, aldus Erwin, bevlogen gitarist. We spelen nummers van de Stones tot Muse. We passen onze setlist aan aan elk evenement. Het mooiste compliment dat we ooit kregen, was dat "The Cave elk podium in lichterlaaie en elk publiek in vuur en vlam zet op een manier die doet vermoeden dat de groep de nummers liever speelt dan de originele artiesten", weet Wilfried, drummer en stichtend lid. Samen met Glenn op gitaar, Stefan op bas en Jean-Marie op toetsen, maken ze Vlaanderens kleine en middelgrote podia onveilig. Van privéfeesten en goeie pubs tot gezellige wijkfeesten en het delen van grotere podia met de bekendere artiesten." Ik hoop vooral dat het afstraalt op ons publiek dat we ons enorm amuseren", besluit Lander.

So,

Why rock @ home

When you can roll with us?

Erwin Vermeiren speelde reeds bij o.a. C-Life, De Laaglanders en The Cover Story. Samen met Lander mixt hij jazz, funk, blues en soul bij Barely 18 en Sinners & Saints. Lander vind je terug met de Melody Makers in de straten van de verschillende kustgemeenten tot in Antwerpen en jaarlijks op het podium van De Grote Post Oostende.

Jean-Marie Huys speelt bij Soulvision, Dust, Steve Burns band, en Sax & the city.

Bij deze laatste 2 speelt ook Stefan Boret, bassist-aan-huis bij Last Call, Ed and the Gators, Maxwell street, Duncan Paul and the Silver Wings en James Hinkle and the Transatlantics.

Glenn Pylyser speelde het Sportpaleis plat met Dana Winner. Hij is te horen in verschillende begeleidingsbands van Vlaamse en Duitse artiesten.

Wilfried Hubrechsen drumde bij de Oostendse groep The Sixties en haalde in 1996 met Voice de halve finale van de Ontdek de ster show op VTM.

#TheCave #SupportYourLocals #LocalsinRaw