top of page

Rawreport Week 18: Affichewijzigingen en timetables


Het puzzelen kan beginnen voor Pinkpop, de timetables zijn er!

Kijken jullie ook al zo uit naar de festivalzomer? Pinkpop doet er een schepje bovenop deze week en heeft zijn timetables gepubliceerd. Nu kan je zelf al beginnen puzzelen en je programma samenstellen, maar later zal je op de site nog een persoonlijke planningstool terugvinden. Op die manier kan je zelf jouw Pinkpop-ervaring optimaal plannen!

Voor de twijfelaars, er zijn nog steeds tickets beschikbaar. Info en prijzen vind je hier.

 

Warhaus, Taxiwars en zoveel meer voor Cactusfestival!

Deze week werden enkele nieuwe namen gelost voor Cactusfestival. Op zondag komt Balthazar co-frontman Maarten Devoldere zijn fantastische soloplaat 'We Fucked a Flame into Being' voorstellen als WARHAUS. Voor fans van de betere gitaarmuur opent de Belgische shoegazebelofte NEWMOON die dag het festival. Op zaterdag kunnen de armen omhoog wanneer THE TEMPER TRAP hun wereldhit 'Sweet Dispostion' het minnewaterpark inblazen en vult Tom Barman met zijn jazzproject TAXIWARS de affiche verder aan. Vrijdag mag wonderboy TAMINO, die dit weekend nog een uitverkochte zaal op More Music! compleet van zijn sokken blies, de boel op gang trappen.

Info en tickets vind je hier.

 

Turning Point moet noodgedwongen afzeggen voor Groezrock

Nog één weekje en het festivalseizoen is echt begonnen. Spijtig genoeg heeft Groezrock deze week slecht nieuws moeten melden. De drummer van Turning Point kampt met gezondheidsproblemen en hierdoor heeft de band noodgedwongen zijn volledige tour moeten afzeggen. Brutality will prevail zal de plaats van Turning Point innemen.

Deze week maakten ze ook de namen van de pre-groezrock show op vrijdag bekend. Stick to your Guns, Pas De Chance, Lineout, Red City Radio en Belvedere mogen het publiek al opwarmen voor het echte feestje op zaterdag en zondag.

Er zijn nog tickets beschikbaar, dus mocht je volgend weekend nog geen plannen hebben, kan je er nog bij zijn. Wij zullen er sowieso bij zijn dus zoals steeds kan je bij ons terecht voor een fotoverslag!

 

Belgische bands op Graspop!

Festivalgangers met een combiticket worden op donderdag 15 juni vanaf de late namiddag getrakteerd op live muziek van toptalent van eigen bodem verdeeld over de Jupiler Stage en Metal Dome podia. De 9 namen voor donderdag 15 juni zijn: Thurisaz, Born From Pain, King Hiss, Off The Cross, Wolves Scream, Bear, HEXA MERA, Carnation en een surprise act om u tegen te zeggen. De onthulling van de verrassingsband ontdekt de trouwe festivalbezoeker op het festival. Het populaire DJ-duo Goe Vur In Den Otto en classic rock DJ Carl verzorgen de nachtelijke feestelijkheden in de Metal Dome en het Classic Rock Café.

Festivalbezoekers die op donderdag hun gading niet vinden in het straf Belgisch metalgeweld, kunnen hun beste metal moves placeren in de Marquee. The Covering speelt opzwepende covers van de beste metal songs. SLAYEnsemble doet er zijn naam als Best Slayer Tribute Band in Europa alle eer aan. Afsluiten in de Marquee doet de surprise act. Wie dat dit jaar is, wordt onthuld op het festival. Spraakmakend DJ-duo Goe Vur In Den Otto zet de Metal Dome op zijn kop als laatste act donderdag. In het Classic Rock Café draait DJ Carl tot de vroege uurtjes alle hardrock en metalklassiekers aan elkaar op de “Classic Rock Party”.

Ook op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen metalfans hun nekspieren blijven trainen tot in de vroege uurtjes. Tribute bands Metal Attack en Art Of Pantera sluiten de Metal Dome af op vrijdag, Korn Again en Stiff Bizkit doen dit op zaterdag. DJ Rock The Fox draait de betere metalplaatjes tussen, voor en na.

Dit jaar niet enkel non-stop hardrock en metal classic hits en videoclips in het Classic Rock Café. Harris (Iron Maiden tribute) en Parris (Thin Lizzy tribute) entertainen de festivalganger op vrijdag. Skreem covert zowat alle rock evergreens, old en new, op zaterdag. Prinz Klauz bewijst zich als beste heavy rock & metal tribute band van Nederland op zondag.

De Canadese punkrockers van Sum 41 veranderen van speeldag op het festival. De band verhuist van zaterdag 17 juni naar de Jupiler Stage op zondag 18 juni als headliner.

Graspop gaat door in Dessel, tijdens het weekend van 15-18 juni 2017.

 

Rock Werchter maakt zijn affiche compleet!

Lang geleden dat we ons Rawreport nog eens konden aflsuiten met nieuws over Rock Werchter. De affiche van Rock Werchter 2017 is volledig af. De line-up telt 77 geweldige namen. De laatste toevoegingen ogen mooi. Supertalent van eigen bodem Coely zal op vrijdag 30 juni de Main Stage openen. Ook KluB C kent zijn opener en afsluiter voor vrijdag. Debutanten LANY brengen zomerse elektropop. Charlotte de Witte sluit dansend af. Nieuw voor zaterdag 1 juli in KluB C is Tash Sultana . Een fenomeen in thuisland Australië en klaar om de rest van de wereld te veroveren. Nog twee KluB C toevoegingen op zondag 2 juli. Karen Elson, die met 'Distant Shore' een prachtalbum aflevert, opent. ’s Avonds wordt er een geflipt feestje verwacht met The Avalanches. Het updated uurschema van de optredens is beschikbaar via rockwerchter.be. Op naar de zomer, op naar Rock Werchter!

De 77 van Rock Werchter 2017 in een handig overzicht:

- Donderdag 29 juni: Kings of Leon, Arcade Fire, The Chainsmokers, Imagine Dragons, Lorde, Prophets of Rage, Agnes Obel, Beth Ditto, Mark Lanegan Band, Mura Masa, Savages, Cigarettes After Sex, Declan McKenna, Tout Va Bien, Warhola, Whitney, Het Zesde Metaal

- Vrijdag 30 juni: Radiohead, James Blake, Oscar And The Wolf, Royal Blood, Bazart, Birdy, Dua Lipa, Future Islands, Jain, Kaleo, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, The Pretenders, Warhaus, White Lies, Charlotte de Witte, Coely, LANY, Maggie Rogers, Tamino, Vuurwerk

- Zaterdag 1 juli: Linkin Park, System Of A Down, Blink-182, Above & Beyond, Bonobo (live), Crystal Fighters, Jimmy Eat World, Kodaline, Milky Chance, Passenger, Seasick Steve, Blues Pills, Charli XCX, Frank Carter & The Rattlesnakes, Glass Animals, J. Bernardt, Machine Gun Kelly, Sohn, Tash Sultana, Toothless

- Zondag 2 juli: Foo Fighters, alt-J, Soulwax, The Avalanches, Dropkick Murphys, G-Eazy, The Kills, The Lumineers, Rae Sremmurd, Rag'n'Bone Man, Tourist LeMC, Warpaint, Benjamin Clementine, Cage The Elephant, Fatima Yamaha, Karen Elson, Noname, Nothing But Thieves, Thurston Moore Group

 

#Pinkpop #Groezrock #Graspop #Cactusfestival #RockWerchter #Rawreport

bottom of page