• Pieter B.

Support your Locals: Manwhore


Eerder deze maand waren wij in de Zwerver getuige van de 'comeback' van Manwhore, de rockband die in 2015 hun debuutalbum uitbracht.

Een echte comeback was het natuurlijk niet, maar het was wel grofweg een jaar geleden dat de kustjongens nog eens op de planken stonden. Daar zal blijkbaar ook weinig verandering in komen tot de release van hun tweede plaat "over een jaar of zoiets"; maar een optreden tussendoor - niet ver van thuis - konden ze niet laten liggen.

Het viertal bestaat al 8 jaar maar is sinds de release van 'Close to Beauty' pas echt tot volwassendom gekomen. Dat mag ook niet verbazen na eerdere passages op Leffingeleuren, in de 4AD, de Zwerver, op Seaside Revisited, Iron Muide enz.

Het album kreeg lovende kritieken en viel vooral - naast de muziek natuurlijk - op door het artwork. En live werd het ook al mooi en extravagant aangekleed als ware het de tijden van glam. Blijkbaar worden hun CD's soms ook al eens aan de man gebracht door real-life cigarette-turned-cd girls.

Maar het is vooral de muziek natuurlijk waar wij ons voor interesseren. Manwhore borduurt voort op een heel gamma uiteenlopende invloeden maar distilleert daar een geheel eigen sound uit. In recensies lezen we vergelijkingen met - even ademhalen - bluesrock, Deep Purple, The Doors, Queens of the Stone Age, James Leg, Santana, glamrock, psychedelische rock, The Police, een snuif reggae, XTC, jazz, sexyness uit de sixties, seventies rock, de jaren '80 én nineties rock, en voor alles is daar wel iets voor te zeggen. Wat het live vooral aan elkaar lijmt, zijn de soulvolle rockstem van drummer/zanger Robin Algoedt, de signatuur van gitarist Sacha Algoedt en de geluiden die Sander Vanderheyde uit zijn keys weet te toveren en de Manwhoresound de finishing touch en X-factor geeft.

Check hen zeker online en laat je zoals ons verrassen door deze interessante band! Wij zijn alvast benieuwd naar de opvolger van het debuut. De nieuwe nummers in de set smaakten alvast naar meer.

www.manwhore.be

#Manwhore #SupportYourLocals #LocalsinRaw