top of page

Fotoverslag Manwhore + My Baby at De Zwerver


Gisterenavond waren we live in De Zwerver voor het Concert van Manwhore en My Baby!

Manwhore is een vierkoppige rockband uit de kustregio (°2009). Muzikaal bevindt de band zich ergens tussen de retrobluesrock van The Black Keys, de rootsrock van JJ Grey & de sexy én duistere grooviness van QOTSA. Hun grooverock doorspekken ze met vleugen van Doorsy blues, seventies rock, soulful songs en uitstapjes in eighties of nineties. Verder zijn er invloeden te horen uit glam, reggae, world, latin & garage rock.

Het eerste jaar sleept Manwhore meteen al de publieksprijs van Verse Vis (Leffingeleuren) en een clip (NARAFI) in de wacht. Een demo brengt hen vervolgens naar tal van podia (o.a. De Zwerver) en een driedaagse in de 4AD. Terwijl de songs rijpen om een debuutalbum op te nemen, wordt 2012 een mooi jaar met optredens in de 4AD, Iron Muide, Seaside Revisited en een eigen festival. Vorig jaar was de band geselecteerd voor Westtalent.

Manwhore staat nu klaar om een stapje hogerop te zetten en doet dat met een soul&rock zanger/drummer, kletterende keys en enthousiaste gitaren.

In OOR roemde Jan van der Plas My Baby. “Met die eigenzinnige combinatie van ingrediënten heeft My Baby de perfecte brug tussen rock en dance gemaakt.” Fijnslijpers mogen proberen vast te stellen of het de brug is tussen rock en dance of tussen blues en dance. Feit is dat My baby met ‘Prehistoric Rhythm’ een zéér interessant, gevarieerd en spannend album heeft gemaakt.

MY BABY is een samensmelting van Nederlands en Nieuw-Zeelands bloed. Geboren uit de liefde voor fingerpickin’ gitaren, voodoo, roots, funk, gospel en swampy Southern’ blues. Ergens in een bovenkamer tussen kalebassen, lapsteels en dobro’s, omringd door tandeloze wijsgeren en eeuwen aan muzikale tradities. MY BABY is een visioen, een muze. Ze spreekt in hypnotiserende repeterende ritmes en glijdende slides. Als een glooiend landschap met daartussen een beekje van soepele vocalen, dromerig verhalend van rokende bergtoppen, mysterieuze medicijnmannen, waarzeggers en verdronken liefdes.

#Fotoverslag #SupportYourLocals #LocalsinRaw

bottom of page