• Pieter Bouckhout

Rawreport Week 14: Pinkpop, Vestrock en Wild in't Park


Pinkpop vervolledigt zijn affiche!

Met de bevestiging van RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE BAND, ALMA, LOTTE WALDA, BOMBA ESTÉREO, AMBER RUN, UNDECLINABLE AMBUSCADE en GERSON MAIN is het programma voor Pinkpop 2017 compleet. En een wijziging in het programma: SUM 41 en BIFFY CLYRO wisselen van plek en dag.

Op zaterdag 3 juni is het programma met de komst van Ronnie Flex & Deuxperience Band en Alma op Stage 4 en Lotte Walda in de Garden of Love compleet. Voor zondag 4 juni is het programma volledig met de laatste aanvullingen op Stage 4: Bomba Estéreo, Amber Run en Undeclinable Ambuscade. Op maandag 5 juni staat Gerson Main in de Garden of Love.

Er is ook een programmawijziging te melden; in verband met conflicterende tourschema’s ruilt Sum 41 van plek met Biffy Clyro, hierdoor staat Biffy Clyro nu op zondag 4 juni en Sum 41 op maandag 5 juni op de 3FM Stage.

 

Nieuwe namen voor Vestrock 2017!

Negen stuks, dat is de oogst van deze week voor de affiche van Vestrock: een klein overzicht.

  • Racoon - In 2017 komt de Zeeuwse band Racoon met een nieuw album, met de single Look Ahead als vooruitgheschoven pion. Hiermee vervolgen ze hun missie om perfecte popsongs te schrijven, wat ons al hits bracht als Love you More, No Mercy en Oceaan.

Boef - Met zijn album Slaaptekort brak Boef vorige maand alle records op Spotify. Met maar liefst acht tracks stond hij in de Single Top 10. Wie kan er nog om Boef heen?

  • Rival Sons - Een denderende stoomtrein van rock-‘n-roll met bijbehorend bombastisch stem- en gitaargeluid. De vlagvoerder van de comeback van klassieke rock-‘n-roll! Are you ready to rock?

  • Kris Kross Amsterdam | De meest awesome dj-act van het moment! Sex was een dijk van een hit, eind vorig jaar scoorden ze opnieuw met Are You Sure en hun feesten verkopen tot het laatste ticket uit. Internationaal wordt er hard aan deze jongens getrokken, maar op 2 juni staan ze nog op de VESTROCK weide!

  • Warhola - Warhola is het elektropopproject van Oliver Symons, die België mocht vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in 2008 en die ondertussen Sportpaleizen vult met Bazart. Maar ook dit soloproject gooit hoge ogen, want de bevestigingen voor Rock Werchter en Lokerse Feesten zijn inmiddels binnen.

  • Raglans - De Ierse indiefolkrockers Raglans staan bekend om hun energieke liveshows. Met singles als Digging Holes en True North scoorden ze meer dan een miljoen Spotify plays en met hun tweede album dat in 2017 verschijnt zijn ze klaar om de wereld te veroveren!

  • Ronde - Pop met puzzelachtige teksten, funk, psychedelica, noem het maar op. Single Run werd 3FM megahit en de band 3FM Serious Talent.

  • Mike Williams - Deze jonge dj deelde al het podium met Martin Garrix, Jay Hardway, Yellow Claw en Alvaro, en al zijn tracks belanden in de Heldeep Radio van Oliver Heldens.

  • The Galaxy - The Galaxy is een dj-duo dat bestaat uit Arjen Lubach (iedere zondag te zien op NPO 3) en Sacha Harland. Met hun Bass Country Club EP vol energieke drops en sicke synths (co-produced met Yellow Claw) katapulteerde de band zich meteen naar het middelpunt van de belangstelling.

Vestrock gaat door van 2 tot 4 juni 2017 in Hulst (NL, Zeeuws Vlaanderen).

 

Wild in't Park komt met mooie affiche!

Wild in't park heeft deze week zijn affiche voor dit jaar afgemaakt. André Brasseur wordt de vervanger van lowrider. Naast André Brasseur zijn er nog mooie namen te zien begin mei in Herent.

Op vrijdagavond heb je Yevgueni, Les Truttes en Mensch erger je niet. Op zaterdag mogen de locals van Papillon de aftrap geven en worden ze gevolgd door André Brasseur, K's Choise en Admiral Freebee. Zondag wordt dit driedaags festival afgesloten door o.a. De Ketnetband, Soulsister en The magical flying thunderbirds.

Wild in't Park gaat door van 5 tot 7 mei 2017 in Herent, tickets zijn er al vanaf 10 euro!

 

#Pinkpop #Vestrock #WildintPark #Rawreport