Rawreport Week 13 - Paulusfeesten, Lokerse Feesten, Alcatraz en Pukkelpop!


Paulusfeesten geeft zijn verjaardagseditie extra kleur!

Eerder werd al met grote trom de afsluiter van hun verjaardagseditie aangekondigd : Arno.

Daar werd al snel het meisjeskoor Scala aan toegevoegd. We zijn alvast benieuwd hoe deze zullen klinken op het Paulusplein. Wie echter dacht dat daarmee het budget voor dit jaar op was, is eraan voor de moeite. Deze week werden nog enkele leuke namen aangekondigd.

Op zaterdag 12 augustus verwelkomen ze The Lighthouse (winnaar van de nieuwe lichting van 2017, nvdr.) en maandag 14 augustus wordt een echte tribute-avond gepland. BelgianQuoBand brengt Pier en Pol aan het swingen met de leukste 'Status Quo' liedjes, Bulls on Parade speelt de stevigste 'Rage Against The Machine' nummers en de avond sluiten we af met 'kiekevel': Floyd Matters zet de grootste 'Pink Floyd' epossen neer.

Dat er ook stevig gedanst zal worden op de Paulusfeesten dit jaar is verzekerd met namen als Gunther D op vrijdag 11 augustus en een waar DJ-feestje op zondag 13 augustus met o.a. Mr Helios, Djonah - dj jona , DJ Pudde (Glenn Vanhove) , Steve Chillem, B-KAY & diMaro!

Het volledig programma kan je consulteren op de website!

 

Bazart en Oscar en The Wolf op Lokerse feesten!

Dat je moeite zal hebben om Bazart deze zomer niet aan het werk te zien op een festival is zeker. Na o.a. Rock Zottegem en Suikerrock bevestigt nu ook Lokerse Feesten de komst van deze nieuwe Vlaamse helden. Maar ook voor wie niet kan wachten tot de uitgestelde show in Antwerpen in het najaar van Oscar and the Wolf, kan dit jaar naar de Lokerse feesten afzakken. Samen met Warhola en School is Cool staan er op vrijdag 11 augustus 4 belgische bands op het programma.

Lokerse feesten gaan door van 4 tot 13 augustus 2017.

 

Trivium en Last line in komen naar Alcatraz!

Vorige week maakten we al bekend dat Alcatraz dit jaar Kortrijk voor een dagje zal omvormen tot Korn-rijk. Deze week werden daar nog Trivium en Last line in aan de affiche toegevoegd. Wat ons betreft toch stilaan redenen genoeg om in het weekend van 12 en 13 augustus een tripje naar Kortrijk in te lassen!

 

50 Nieuwe namen voor Pukkelpop!

Ondertussen prijken Mumford & Sons, The xx, Editors en Bastille al enkele weken bovenaan de Pukkelpopaffiche voor deze zomer. Daar kwam deze week opnieuw wat goed gezelschap bij.

Nicolas Jaar brengt zijn magische electronica-wereld naar Hasselt, vrienden-van-het-huis 2manydjs zetten als vanouds de Boiler Room op zijn kop en rock 'n roll-held Ryan Adams stelt wijdbeens zijn nieuwe topalbum Prisoner voor.

Popprinses Halsey maakt haar afwezigheid van vorig jaar goed, techno-held Richie Hawtin presenteert zijn gloednieuw audiovisueel spektakel Close en Armand Van Helden en Jackmaster gaan als duo aan de slag met de beste house-classics.

Verder wordt het uitkijken naar Sampha, Jake Bugg, Enter Shikari, The Shins, Stormzy, Stuff., Talaboman, Strand Of Oaks, Ho99o9, Floating Points, Omar Souleyman, Broederliefde en Tycho.

Maar ook naar: The Amazons, Antal, Beesmunt Soundsystem, Benji B, Black Sun Empire feat. MC LowQui, Cocaine Piss, Culture Abuse, D.D Dumbo, Donnie, Faces On TV, Frances, Glints, Gruppo Di Pawlowski, Jonna Fraser, Kai Wén, Kraantje Pappie, The Lighthouse, Lunice, Mondo Cozmo, Mykki Blanco, Parquet Courts, Peggy Gou, Pixx, Preoccupations, Pvris, Sigrid, Tamino, Tycho, Vakula, Walshy Fire en Youngr.

Een volledig overzicht van alle Pukkelpopnamen kan je bekijken op hun website. In de komende weken volgen nog meer namen voor Pukkelpop 2017.

 

#Paulusfeesten #LokerseFeesten #Alcatraz #Pukkelpop #Rawreport