top of page

Nieuw album voor Kim Janssen!


Overmorgen komt het nieuwe album van Kim Janssen uit. Het nieuwe album heet Cousins en wij kregen de kans om dit album al vooraf te beluisteren.

Na de primeur van eerste track 'Bottle Rockets' op The Line of Best Fit (UK) en single 'Gouldians' is hier nu zijn langverwachte nieuwe album; 'Cousins'.

'Cousins' mixt de klassieke en orkestrale arrangementen van Kim's vorige werk met grande pop en Kim’s vocalen – van neuriënd als Bill Callahan tot hoog falsetto. Strijkers en

blazers omringen rustige ballades en uitbarstingen van maximalistische pop, terwijl Kim herinneringen van nachten en politieke onrust verbindt met een huiselijk beeld van voortuinen en verjaardagsfeesten. Gevuld met overwinningen en tragediën is

‘Cousins’ een persoonlijk verhaal, over terugkijken en ouder worden, over verlangen en vervreemding, spirituele twijfels, toewijding en obsessie.

Het album, opgenomen over drie jaar en in verschillende studio’s, bevat bijdragen van Marla Hansen (Sufjan Stevens, The National) en Eiríkur Orri Ólafsson (Sigur Rós), is gemixt door Chris Coady (Beach House, Future Islands) en gemasterd door Creg Calbi (Blood on the Tracks, Graceland).

Nadat we de plaat eens hebben beluisterd viel ons vooral op hoe persoonlijk deze plaat is. Doorheen soms zeer poëtische teksten neem Kim ons mee. Hij neemt ons mee op reis en laat je telkens weer het idee geven dat na regen zonneschijn komt.

Ideaal om te beluisteren terwijl je geniet van de eerste lentezon, ergens in een groen grasveld, in alle rust. De iets meer uptempo nummers aan het eind van het album bieden een leuke afleiding, een leuke afwisseling maar passen mooi in het geheel.

Muziek om bij weg te dromen, zeker een aanrader voor fans van Sigur Ros. Onbewust doet zijn stem ons ook een beetje denken aan Ozark Henry. Een bewijs dat hij het zou kunnen maken in ons land?

Track List :

1. Dynasty

2. Take Shelter

3. Host

4. Night-Heron

5. Gouldians

6. Actor

7. Bottle Rockets

8. Cousin

9. Rama VI

Onze favorieten : Het elektronische 'Night-Heron' en het dromerige 'Botlle Rocks' en de titelplaat 'Cousins'.

Kim Janssen tourt door Groot-Brittanië, Nederland en Duitsland maar is op 19 April ook te zien in ons land. Dan mag hij de Trix in Antwerpen plat spelen.


bottom of page