• Pieter Bouckhout

Rawreport week 9 - Belgen boven, Groezrock en The Scorpions


Belgen boven deze week bij Rock Werchter!

Normaal houden we het Werchter-nieuws steevast voor het einde van ons Rawreport, maar deze week kon je er niet naast kijken. De aankondigingen voor Werchter waren niet traditioneel zoals telkens op vrijdag. Al de hele week werd er met namen gestrooid en er was maar één constante : Belgen Boven!

België barst van het muzikaal talent. De eigen kweek vindt ook vlot de weg naar Rock Werchter 2017. Eerder was al bekend gemaakt dat Warhaus, Bazart, Tourist LeMC, Soulwax en Oscar And The Wolf naar Rock Werchter 2017 komen. Daar worden deze week ook Het Zesde Metaal, Warhola, Tout Va Bien,Vuurwerk, J. Bernardt en Tamino aan toegevoegd. Dat maakt elf straffe Belgische acts die affiche van Rock Werchter 2017 mee glans geven.

 

Nieuwe zelfbevestiging voor Graspop : The Scorpions!

Graspop heeft dit jaar verschillende keren te maken gehad met ongeduldige bands. Bands hebben het geduld niet om te wachten tot ze worden aangekondigd voor een festival maar doen dat meer en meer lekker zelf. Voor één keer denken we echter dat de mensen van Graspop dit niet zo erg zullen vinden. Deze week maakten The Scorpions hun komst naar

Graspop zelf bekend.

The Scorpions spelen op zondag 18 juni op Graspop. Hieronder tonen we nog eens de affiche van Graspop, voor het geval je nog twijfelde om deze zomer naar Dessel af te zakken...

 

Nog een nieuwe lading namen voor Groezrock!

Deze week heeft Groezrock er nog eens een nieuwe lading namen tegenaan gegooid. Eerst volgen we even de trend van deze post, Belgen Boven : Brutus, Cocaine Piss, Young Hearts en F.O.D.

Maar dat was niet genoeg voor de organisatie van Groezrock, want los daarvan kwam er nog een pakketje namen bij deze week : Zebrahead, Jeff Rosenstock, Cro-Mags, No Turning Back, Gorilla Biscuits, Wolf Own, , Blood Youth, Choking Victim, Toyguitar, Incendiary Red City Radio, Mobina Galore, Nothington, Counterfeit, Call It Off, Skyharbor, Swingin Utters, MewithoutYou, Trade Wind en Boston Manor.

Daarmee is de affiche van Groezrock zo goed als volledig. Het is nog wachten op 1 naam, maar die blijft voorlopig nog geheim.

Groezrock gaat door van 29 tot 30 april in Meerhout. Tickets zijn er vanaf 70 euro.

 

#RockWerchter #Groezrock #Graspop #Rawreport