top of page

Rawreport Week 6 - Nieuwe namen voor Werchter, Cactus, Parkpop, Vestrock en Best Kept Secret Festiva


Cactusfestival pakt uit met 5 nieuwe namen!

Nadat ze eerder Goose, Kaiser Chiefs, Explosions In The Sky en Jamie Lidell op de affiche plaatsten, heeft de organisatie van Cactusfestival Brugge vijf nieuwe namen op ons los gelaten. RICHARD ASHCROFT, MICHAEL KIWANUKA, HET ZESDE METAAL,SOPHIA, RHYE en KEVIN MORBY zijn de nieuwe headliners voor het Brugs festival.

Richard Ashcroft kennen we allemaal als frontman van The Verve, die aan de wieg stond van de britpop-scene met tijdloze nummers als 'Bittersweet Symphony' en 'The Drugs Don't Work'. Hierna ging hij echter zijn eigen weg en met succes! Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de hitsingles 'Music is The Power' en 'Break The Night with Colour' uit het album 'Keys To The World'. Na een stilte van meer dan vijf jaar en een frisse kapbeurt - zijn typerende halflange coupe moest eraan geloven - bracht Ashcroft recent zijn vierde album 'These People', met daarop o.a. de single 'This is How it Feels' uit.

Sinds Michael Kiwanuka in 2012 wekenlang in de hitlijsten kampeerde met 'Home Again' en 'Tell Me A Tale', ging het voor de Britse singer-songwriter met Oegandese roots nog verder loodrecht omhoog. Met 'Black Man In A White World' (op het nieuwe album 'Love And Hate') scoorde hij een van dé hits van 2016.

Om Het Zesde Metaal kon je het voorbije voorjaar écht niet heen. Met vierde album 'Calais' walsten ze, ondanks hun streekgebonden accent, over het héle Belgenland. Wannes Cappelle, Tom Pintens, Filip Wauters, Tim Van Oosten en Robin Aerts vormen meer dan ooit een hechte band die risico's durft te nemen met sound. De zinderende elektronica is een verrijking voor de wereld van Het Zesde Metaal en de strijkersarrangementen van Tom Pintens geven de songs nog meer emotionele diepgang.

Sophia is niet bepaald een vrolijk vrouwmens, maar de band rond fulltime melancholicus Robin Proper-Sheppard. In het woordenboek Grieks-Nederlands botsten we op 'wijsheid' en ook het grote Cactusfestivalboek bracht ons de W, maar dan eerder die van 'warm', 'wonderfull' en 'weemoed'.

De warme indie r&b van het Canadees/Deense duo Rhye drapeert zich als een satijnen laken over haar luisteraars en sust alle pijn en zorgen met sensuele romantiek. Dertig seconden, zolang is er nodig om verliefd te worden op hun debuutplaat 'Woman'. 'I'm a fool, for that shake in your thighs' zucht de bariton van Mike Milosh na een subtiele strijkersintro, en u bent vertrokken. Als er tijdens één optreden kinderen verwekt worden op Cactusfestival 2017, dan zal het tijdens dat van Rhye zijn.

Met dank aan het fantastische drieluik 'Harlem River', 'Still Live' en 'Singing Saw' kennen we Kevin Morby niet meer als 'de bassist van Woods en The Babies' maar als één van de aanvoerders van een nieuwe generatie all-American singer songwriters, samen met peers als Kurt Vile, Steve Gunn en Ryley Walker. Voor 'Singing Saw' werd Morby beloond met de felbegeerde Best New Music-stempel van de toonaangevende muzieksite Pitchfork, die hem meteen vergeleek met het beste van Dylan en Leonard Cohen. Inclusief bakken charisma en een live act die de stenen uit de grond rockt!

 

Vrijdag = nieuwe-namen-voor-Rock-Werchter Dag!

Vrijdag, nieuwe-namen-voor-Rock-Werchter-dag! De oogst van de week oogt bijzonder goed. Mura Masa en Mark Lanegan Band worden aan het programma van donderdag 29 juni toegevoegd. Supertalent Maggie Rogers zal op vrijdag 30 juni optreden in Werchter. Frank Carter & The Rattlesnakesserveren een ferme dosis punkrock op zaterdag 1 juli. Twee mooie nieuwe namen voor zondag 2 juli ook: Soulwax en Rae Sremmurd. De teller bevestigde namen staat op 33.

De ticketverkoop loopt als een trein, nadat eerder alle zaterdagtickets als uitverkocht waren zijn nu ook alle zondagtickets de deur uit. Wil je nog en ticketje bemachtigen? Dan zal je snel moeten zijn.

We geven jullie nog eens een overzicht van de reeds bevestigde namen:

  • Donderdag 29 juni: Arcade Fire, Kings of Leon, The Chainsmokers, Imagine Dragons, Lorde, Prophets of Rage, Agnes Obel, Mark Lanegan Band, Mura Masa

  • Vrijdag 30 juni: Radiohead, James Blake, Oscar And The Wolf, Royal Blood, Bazart, Future Islands, Kaleo, Warhaus, White Lies, Maggie Rogers

  • Zaterdag 1 juli: Linkin Park, System Of A Down, Blink-182, Bonobo (live), Crystal Fighters, Frank Carter & The Rattlesnakes

  • Zondag 2 juli: Foo Fighters, alt-J, Soulwax, Dropkick Murphys, The Kills, The Lumineers, Rae Sremmurd, Benjamin Clementine

 

Parkpop Oostkamp maakt zijn affiche compleet met comeback van The Magical Flying Thunderbirds!

Deze week heeft Parkpop Oostkamp zijn laatste headliners bekend gemaakt. Afsluiter van de zondagavond wordt DJ Dirk Stoops. Uiteraard gekend als muzieksamensteller op Studio Brussel, maar ook als de jaarlijkse dirigent van ongeëvenaarde party's op de Gentse Feesten, de Lokerse Feesten en tal van andere grote zomerfestivals. Dit jaar komt ook ParkPop in dit rijtje te staan.

Dan ontbrak er nog 1 naam/plaatsje op de zondagaffiche. Parkpop wordt deze zomer decor van de comeback van The Magical Flying Thunderbirds!

In onderstaand filmpje werd de comeback aangekondigd door Chad Smith van The Red Hot Chilli Peppers.

Parkpop Oostkamp gaat door op 19 en 20 augustus 20107.

 

Best Kept Secret geeft beetje bij beetje zijn geheimen prijs!

Tot nu toe waren er nog maar twee namen bekend voor Best Kept Secret Festival. Arcade Fire en Radiohead. De rest blijft voorlopig nog een "Best Kept Secret".

Al was dat buiten de bands zelf gerekend. Het is een trend dit jaar, bands die zelf bekend maken voor de festivals dit kunnen doen. Yussef Kamaal, Cigarettes after Sex en Kornél Kovács hebben deze week zelf hun komst verklapt.

Op meer namen of een officiële bevestiging van het festival zelf is het nog even wachten.

Best Kept Secret Festival vindt plaats van 16 tot en met 18 juni in De Beekse Bergen, Hilvarenbeek.

 

Vestrock Hulst maakt 20 namen bekend!

Daan, Warhaus, Jett Rebel, Coely, Eefje de Visser en The Common Linnets. Maar ook Kraantje Pappie, Twin Atlantic, Drive Like Maria, Sevn Alias, Morrissey & Marshall, Drummakid, Danny Vera, Close Talker, Whispering Sons, Palace Winter, White, Matt Woods, en The Sherlocks.

Dat zijn ze, de eerste 20(!) namen van Vestrock 2017.

Veelbelovend en zeker de trip naar Nederland waard! Tickets zijn er vanaf 55 EUR voor de beide dagen. Vestrock vindt plaats op 2,3 en 4 juni in het nederlandse Hulst.

 

#Parkpop #RockWerchter #Vestrock #BestKeptSecretFestival #Cactus #Rawreport

bottom of page