• Pieter Bouckhout

Rawreport Week 4 - Parkpop en metal op Lokerse Feesten


Parkpop Oostkamp maakt de namen voor zijn tribute-festival bekend!

Deze week kon je elke week een nieuwe naam ontdekken voor Parkpop 2017. Elke dag werd er op hun facebook een nieuwe naam bekend gemaakt. Leuk is dat de namen gepresenteerd werden in de volgorde dat ze zullen spelen op zaterdag 19 augustus 2017.

Screamager mag dit jaar Parkpop openen. Een band van eigen bodem, die op zen geheel eigen manier een ode zal brengen aan het beste wat Noord-Ierland te bieden heeft : Therapy?

We blijven in het genre en halen onze luchtgitaar boven. Het is de beurt aan onze noorderburen van Captain Albatross, Nederlandse tributeband van Nirvana.

Smells like teen spirit, doesn't it?

We blijven nog even hangen bij onze noorderburen, want ook dit jaar meer nederlands geweld op Parkpop. De nederlandse coverband reEditors, van (je raadt het al) Editors staat klaar om je even te doen terugdenken aan Werchter van vorige zomer, waar Editors nog headliner waren.

Genoeg nederlandse bands moeten ze gedacht hebben bij de organisatie want gaan de plas over. De britse heren van Green Date waren in 2014 al eens te gast op Parkpop en zijn er ook dit jaar weer bij. Geen tickets kunnen bemachtigen voor de show van volgende week in Vorst Nationaal? Deze britse versie van Green Day zal met plezier de pijn wat verzachten.

Na de goden van de punk komt de afsluiter van de avond duidelijk uit hetzelfde genre.

Living Theory is de italiaanse tributeband van Linkin Park. Geen tickets kunnen bemachtigen voor de (reeds uitverkochte) zaterdag van Rock Werchter 2017? No problemo, "In the end" zal even goed klinken en meegebruld worden als het van deze gasten afhangt.

Hiermee is het volledige zaterdagprogramma bekend voor parkpop 2017. Wij kijken alvast uit naar een een topweekendje in Oostkamp. Dat het maar snel augustus is, niet?

Parkpop Oostkamp 2017 gaat door op 19 en 20 augustus en is bovendien volledig gratis!

Meer info vind je op www.parkpop-oostkamp.be

 

Megadeth, Alice Cooper en Marlyn Manson op metaldag van de Lokerse Feesten!

Het is traditie dat de Lokerse Feesten één dag alle aandacht geeft aan de metalgoden van deze wereld. Niet toevallig steevast één van de best bezochte dagen van dit festival. Dit jaar hebben ze Megadeth, Alice Cooper en Marlyn Manson uitgenodigd. Niet te missen dus op zondag 6 augustus 2017.

Kaartjes voor deze metaldag kosten 49 euro.

 

Maar liefst 18 nieuwe namen voor Mainsqaure Festival!

Voor we ons Rawreport van deze week afsluiten met nieuws uit eigen land, gaan we nog even over de grens. Het festival dat in ons land dikwijls (onterecht) gezien wordt als het kleine franse broertje van Rock Werchter heeft namelijk nieuwe namen aangekondigd.

Nadat eerder al headliner als System Of A Down, Major Lazer en Radiohead werden aangekondigd krijgen deze nu gezelschap. De organisatie heeft zomaar even 18 namen toegevoegd aan hun affiche

Die Antwoord, Jain, La Femme, Biffy Clyro, Savages, Vitalic, Kaleo, Machine GunKelly, Kungs, Seasick Steve, Mark Lanegan Band, , Above & Beyond, Xavier Rudd, Dirtyphonics, , Frank Carter & The Rattlesnakes, Don Broco, The Inspector Cluzo en Highly Suspect.

Mainsquare festival gaat door in Arras, Frankrijk, van 30 juni tem 2 juli 2017.

 

Vrijdag = nieuwe namen voor Werchter!

We eindigen dit Rawreport zoals beloofd met nieuws uit eigen land. Vrijdagmiddag is dit jaar traditioneel het tijdstip waarop Rock Werchter nieuwe namen lost.

Deze keer werden Bazart, Royal Blood, Agnes Obel, White Lies en Bonobo aangekondigd. Eerder deze week werd ook bekend dat de dagtickets voor zaterdag 1 juli uitverkocht zijn.

Wil je dus System Of A Down en Linkin Park nog aan het werk zien, zul je een combiticket moeten kopen.

#Parkpop #LokerseFeesten #RockWerchter #MainsquareFestival #Rawreport