top of page

Rawreport Week 1 - Alcatraz, Zwarte Cross, Gladiolen en Groezrock!


Na een korte eindejaarsbreak zijn we er een terug met een nieuw Rawreport!

Wat mocht je niet missen de voorbije twee weken ? Je leest het hier!

 

Alcatraz stelt zijn affiche voor!

Het lijkt traditie te worden dit jaar, bands die vooraf de affiche van een festival verklappen. Amon Amarth was de organisatoren voor en maakte (ongewild) de affiche van de verjaardagseditie van Alcatraz bekend.

Op de affiche van deze verjaardagseditie prijken Amon Amarth, Morbid Angel, Doro, Moonspell, Iced Earth, Enslaved, Krokus, Brant Bjork, Monkey3, Dirkschneider, Asphyx, Sacred Reich, Death Angel, Dr. Living Dead, King Hiss, Ufo, Raven, Carnation, Rage, Hell en Evil Invaders.

Alcatraz Metal Festival gaat dit jaar voor de 10e keer door op 11, 12 en 13 augustus 2017 in de Lange Munte, Kortrijk.

 

Zwarte Cross lost eerste namen!

De organisatie van de Zwarte Cross, De Feestfabriek, maakte de eerste namen van het programma voor de 21ste editie bekend. Onder andere Wolfmother (AUS), Kenny B, Dan Baird and Homemade Sin (VS), Rowwen Hèze, All Them Witches (VS) en Truckfighters (ZWE). In totaal zullen er uiteindelijk meer dan 250 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden naast de verschillende stuntteams en het programma op en langs de crossbaan. Vorig jaar verkocht de Zwarte Cross volledig uit en trok 220.000 mensen naar het Achterhoekse Lichtenvoorde in Nederland.

De Zwarte Cross 2017 zal plaatsvinden op 13, 14, 15 en 16 juli. De voorverkoop is reeds begonnen en op dit moment zijn alleen de dagkaarten voor de vrijdag nog beschikbaar. Alle andere kaartensoorten zijn uitverkocht.

 

Gekke week bij Gladiolen

De hele weke lang zijn er nieuwe namen aangekondigd voor Gladiolen 2017.

Een kort overzicht.

De Gekke Week van Gladiolen start op maandag meteen met een knal. Al jarenlang staat Goose torenhoog op de verlanglijstjes van de organisatoren én het publiek van Gladiolen. Grote internationale tournees, explosieve shows op Rock Werchter en Pukkelpop, uitverkochte Brusselse AB’s en de zoektocht naar het afgeblazen dak van de Antwerpse Lotto Arena zijn enthousiaste bewijzen van hun legendarische live-shows.

Goose speelt op Gladiolen op 2 juni 2017.

Dinsdag volgde een tweede grote naam, Milow werd aan de affiche toegevoegd en zal ook spelen op 2 juni.

Woensdag was het de beurt aan het zwaardere werk, de limburgse rockers van The Sore Losers zullen er namelijk ook bij zijn op 2 juni.

Na het rockwerk, werd er donderdag een pak funk en hiphop aan de affiche toegevoegd. Dvtch Norris en Delv!s!

Vrijdag werd de gekke week van Gladiolen afgesloten met 3 niewe namen, kwestie van de week in stijl te eindigen. Hydrogen Sea, The Whatevers en Liebens en Lambrecht.

Vandaag start de voorverkoop voor tickets van de Gladiolen. Voor info en tickets verwijzen we graag naar www.gladiolen.be

Gladiolen gaat door op 2 en 3 juni 2017, in het Limburgse Olen.

 

Groezrock duikt het nieuwe jaar in, met nog een lading namen!

De affiche van Groezrock was al mooi gevuld, maar dat belet de organisatie niet om er nog wat bij te gooien. Op de affiche prijken nu ook Thrice, H2O, Ignite, Turning Point, This Is Hardcore, Oathbreaker, Belvedere, Skinny Lister, Tim Vantol, He Is Legend, Petrol Girls, Bent Life en AJJ.

#Rawreport

bottom of page