top of page

Rawreport week 49 - Imagine Dragons


Gisteren al te lezen op onze facebook, vandaag hot topic in ons Rawreport, Imagine Dragons komt naar Rock Werchter!

Gestaag komen ze binnen, de bevestigingen voor Rock Werchter. Ook deze week noteren we een nieuwe naam. En daarmee is nummer 9 voor Rock Werchter 2017 een feit. Imagine Dragons komt op donderdag 29 juni naar het Festivalpark. Eerder werd al bekend gemaakt dat ook Arcade Fire en Kings of Leon diezelfde dag naar het festival komen. Radiohead staat er op vrijdag 30 juni, Blink-182, Linkin Park en System Of A Down op zaterdag 1 juli. Alt-J en Foo Fighters zijn er op zondag 2 juli.

Het verhaal wil dat Imagine Dragons een anagram is van een eerdere groepsnaam van het viertal uit Las Vegas. En die gaan ze nooit verklappen. Een sterke aandachtstrekker, maar ze hadden hem niet echt nodig. Imagine Dragons was van bij de start talk of the town . Hun debuut ‘Night Visions’ (2012) verkocht als zoete broden en brak records. Zo stonden de singles ‘Radioactive’ en ‘Demons’ meer dan een jaar in de Amerikaanse hitlijsten. ‘Radioactive’ haalde zelfs een ongeëvenaarde 87 weken. Hun succesformule: alternatieve rock op de golflengte van Foster the People en Mumford & Sons nieuwe stijl. Met diepe bassen, heftige drums en de krachtige stem van Dan Reynolds. Een eerste keer Rock Werchter in 2014, een uitverkocht Vorst Nationaal in 2015. Album nummer 3 is in de maak. De enige weg is omhoog. Imagine Dragons staat op donderdag 29 juni op Rock Werchter.

Rock Werchter 2017 vindt plaats van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli in het Festivalpark in Werchter. Tickets voor Rock Werchter 2017 zijn te koop via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Alle info via rockwerchter.be.

 

Justice, Metronomy, Nina Kraviz, Russ en The Black Madonna vervoegen Die Antwoord op de affiche van Dour Festival 2017!

Tien jaar na hun verschroeiende DJ-set, komt Justice terug naar Dour, om het festival op zondag 16 juli op de Last Arena af te sluiten met hun kraakverse live set! Warm je best op voor de zomer door hun nieuwe plaat Woman grijs te draaien en je danspassen bij te schaven. Ook Metronomy staat weer paraat om het festival mee te nemen op haar geweldige pop-ritmes en de vintage/moderne sound van hun nieuwe album “Summer 08”.

De eerste naam voor de Red Bull Elektropedia Balzaal is niet de minsten: Nina Kraviz prijkt bovenaan de affiche van vrijdag, de dag die in het teken zal staan van geweldige techno onder de blote hemel!

Russ, hip hop-sensatie uit Atlanta, USA zal de taak op zich nemen iedereen wakker te schudden en mee te slepen, op de tonen van Fuck it, I’ll do it myself !

Tot slot zal de koningin van Chicago The Black Madonna alle elektronica-diggers voor een unieke datum in België deze zomer.

 

#ImagineDragons #Rawreport #RockWerchter #Dour

bottom of page