• Pieter Bouckhout

Rawreport week 48 - Concerttips December en festivalupdates


Maandelijks bezorgen we jullie in het eerste rawreport van de maand een overzicht van de niet te missen concerten voor deze maand. Los daarvan zijn er natuurlijk weer wat updates uit festivalland die jullie niet mochten missen deze week. Lean back and tune in, for a new Rawreport!

 

Concerttips December

Zijn je weekends in december nog niet volledig volgepland? Kijk dan hier welke concerten misschien wel een gaatje verdienen in je planning!

  • 03/12/2016 - TRUCKFIGHTERS (SW) + DEVILLE (SW) + DOT LEGACY (FR) - Zaal De Zwerver Leffinge Vanavond moet je in de zaal de De Zwerver zijn als je fan bent van het zwaardere werk. Het Zweedse stonerrock-trio Truckfighters speelde eerder dit jaar op Leffingeleuren maar passeert nu nog eens aan het einde van een lange Europese tour die volgde op de release van het plaat ‚V’.Volop ingespeeld dus, zeker ook die nieuwe drummer, die op Leffingeleuren nog maar een 5-tal Truckfighters-shows in de polsen had. DEVILLE schippert tussen pure stoner rock, doom metal en hard rock en juist dat maakt hun sound uniek. Neo-stoner, we zijn niet zeker of het werkelijk bestaat maar het Franse viertal DOT LEGACY claimt dit te brengen en eerlijk gezegd we moeten ze gelijk.Meng stoner, post-rock en nu-metal en je komt er op uit:NEO-STONER Info en tickets

  • 9 en 10/12/2016 - Clouseau Danst - Antwerps Sportpaleis Eerst was er het op 26 februari uitgebrachte studioalbum ‘Clouseau Danst’. Daarop volgde een drukke concerttournee langs theaters, culturele centra, stadspleinen en festivalweiden. Begin december en begin januari is er de meesterlijke finale met een nieuwe concertreeks in het Sportpaleis. Ook in de grootste zaal van het land brengen Koen en Kris Wauters en hun bandleden met een aanstekelijke mix van funk, soul, disco en pop een ode aan de dansvloer, aan de nacht en de passie!“Wij gaan dansen en tegelijk ook iedereen in de zaal aan het bewegen brengen”, klinkt het enthousiast uit de mond van Koen. “We doen dat niet alleen met onze muziek, maar laten de fans ook zélf – door hun bewegingen – een fundamentele bijdrage leveren tot het tot stand komen van de show.” Info en tickets

  • 12/12/2016 - Trixie Whitley - De Spil, Roeselare In 2013 verscheen haar debuut ‘Fourth Corner’, een plaat die zowel in België als in de VS warm werd onthaald. Eén week. Langer was niet nodig om hier goud te halen. Het leverde haar een MIA op en een prominente plaats op o.a. Rock Werchter en Pukkelpop. Voor dit debuutalbum had ze al tal van EP’s uitgebracht en werkte samen met Daniel Lanois in zijn band Black Dub.Eind 2015 kwam haar tweede plaat uit ‘Porta Bohemica’, gedragen door de wondermooie single ‘Soft Spoken Words’.Haar straffe live reputatie zette Trixie Whitley de voorbije maanden kracht bij in o.a. een volle Lotto Arena, op Rock Werchter en Festival Dranouter. Info en tickets

  • 16/12/2016 - The Sore Losers - De Kreun, Kortrijk Fans van het betere rockwerk van eigen bodem, moeten deze maand in Kortrijk zijn. Na een geslaagde festivaltour deze zomer (zie o.a. Suikerrock hieronder), zakken de limburges af naar West-Vlaanderen voor een spetterende show! Info en tickets

 

Nieuwe week - nieuwe namen voor Rock Werchter!

Begin deze week volgde al de aankondiging dat Kings Of Leon voor de zevende keer zullen spelen op Rock Werchter. Zij zullen spelen op donderdag 29 juni. Traditioneel kwam daar gisteren een nieuwe naam bij : ALT-J. Het Britse trio alt-J komt op zondag 2 juli naar het Festivalpark. Het zijn magiërs met muziek. Tik alt en J in op een toetsenbord van Apple en je krijgt Δ, de Griekse letter delta. Dat teken gebruikt men in de wiskunde en de fysica om de veranderingen van grootheden aan te geven. Met wat dichterlijke vrijheid kan je zeggen dat alt-J iets gelijkaardigs doet met de popgeschiedenis. Het trio verzamelt de topmomenten van de afgelopen 60 jaar en zet die om in een eigen universum. Het is daarin even bedreven als vindingrijk. Alt-J viert in 2017 haar tiende verjaardag.

 

Concert at Sea volledig uitverkocht!

Concert at SEA 2017 is uitverkocht. Vrijdagochtend gingen binnen een uur alle nog beschikbare 20.000 losse dagkaarten over de toonbank. Vorige week werden in hetzelfde tijdsbestek alle weekendkaarten verkocht. Er worden 40.000 bezoekers per dag verwacht op 30 juni en 1 juli.

“Het is ongelofelijk dat het allemaal zo snel is gegaan,’’ zegt BLØF zanger Paskal Jakobsen. “Dit is weer een nieuwe mijlpaal voor ons festival. We hebben er heel veel zin om er weer een prachtige editie van te maken komende zomer.”

Tijdens Concert at SEA spelen behalve gastheer BLØF onder andere Kensington, Anouk, Doe Maar, Racoon, UB40, Tom Odell en Broederliefde.

#Concerttips #DeZwerverLeffinge #DeSpilRoeselare #SportpaleisAntwerpen #Clouseau #TrixieWhitley #DeKreunKortrijk #TheSoreLosers #RockWerchter #AltJ #Concertatsea