top of page

Rawreport Week 47 - festivalupdates


Veel festivalnieuws van over de grens deze week, maar ook van bij ons is er groot nieuws. Zoals steeds een overzicht in het Rawreport van deze week!

 

Rammstein eerste klepper van formaat voor Graspop!

De week is goed gestart, het grootste metalfestival van ons land heft zijn eerste naam bekend gemaakt. En wat voor één, de duitse metalband Rammstein komt op vrijdag 16 juni naar Graspop Metal Meeting in Dessel. Al 22 jaar beukt deze bende provocerende Duitsers de ene monsterhit na de andere in elkaar. Met de nummers “Rammstein” en “Heirate mich” op de soundtrack van de film Lost Highway van David Lynch brak Rammstein in 1997 internationaal door. Vandaag domineren ze wereldwijd nog steeds de metal- en rockscene, met knallers als “Sonne”, “Ich Will”, en “Feuer Frei” op hun palmares. Wanneer Till Lindemann, Richard Kruspe, Paul Landers, Oliver Riedel, Christian Lorenz en Christoph Schneider het podium bestijgen, gaan alle registers open: theatrale kostuums, explosief vlammenwerk, schunnige lyrics en loeiharde gitaren smelten samen tot een uniek spektakel. Shockerende circusact, intimiderende volksmennerij of hilarische parodie: een concert van Rammstein heeft vele gezichten. Eén ding is zeker: we kunnen amper wachten tot 16 juni om deze meesters van de Tanzmetall te verwelkomen.

Groezrock lost heel wat nieuwe namen!

Eerder warden hun eerste headliners al gelost, maar deze week kwamen daar nog een pak namen bij. Pennywise, Antiflag, Bouncing Souls, Cock Sparrer, Stick to your guns, Deafheaven, Undeclinable Ambuscade, Strike Anywhere, The Flatliners, The Menzingers, In Hearts wake en Moments.

Groezrock 2017 vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 april in het Kempense Meerhout. De ticketverkoop is reeds gestart via de website en een combiticket heb je al voor €110. Dagtickets zijn te verkrijgen aan €80 of €70 en voor een plekje op de camping betaal je €15.

Paaspop lost nieuwe namen!

En alsof we met deze twee eerste aankondigingen nog niet genoeg verwend geweest zijn kwam er ook zeer mooi nieuws van over de grens. Paaspop heeft een reeks mooie namen gelost, waar we beslist eens voor naar het nederlandse Schijndel zouden willen afzakken. Anouk, Netsky, Tom Odell en UB40 mogen zich naast Kensington en Parkway Drive plaatsen als headliners voor de editie van dit jaar. Maar er is meer ook Asking Alexandria, Suicidal Tendencies, Stick To Your Guns, La Pegatina, Outrage, Pulled Apart By Horses, Sticky Fingers en Textures zullen te zien zijn op Paaspop 2017. Zoals we van hen gewoon zijn werd dit alles aangekondigd in een mooi filmpje, dat we jullie natuurlijk niet mochten onthouden.

Concert at sea : weekend tickets op een uur uitverkocht!

Begin deze week kon je op onze facebookpagina lezen dat Anouk en Tom Odell ook van de partij zullen zijn dit jaar.Na de eerdere aankondiging van namen als Kensington, was het wel te verwachten dat de tickets als zoete broodjes de deur gingen uit vliegen. Op een uur tijd waren alle 30.000 weekendtickets verkocht. Als je nog wil gaan dit jaar zal je dus snel moeten zijn, er zijn nog 10.000 dagtickets beschikbaar per festivaldag.

Tickets en info : http://www.concertatsea.nl/tickets/

Blink-182 komt naar Werchter !

Wederom bleek onze pronostiek van een paar Rawreport's geleden te kloppen. Na de Foo Fighters komen nu ook Blink-182 naar Werchter. Blink-182, de meest invloedrijke Amerikaanse punkband uit de jaren 90, heeft veel teweeggebracht met zijn prikkelende combinatie van felle punkrock en zuivere popmelodieën. Groepen als All Time Low, Good Charlotte en Paramore zeggen dat ze nooit hadden bestaan zonder het Californische trio. De wereldroem voor Blink-182 komt er in 1998 met het derde album ‘Enema Of The State’. De singles ‘What’s My Age Again’ en ‘All The Small Things’ zijn ook meezingers aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Vier albums, een lange pauze en een bezettingswissel later is ‘California’ (2016) het grootste succesnummer. Nummer 1 in de VS en Groot-Brittannië en top 10 in België. Mooie cijfers voor een groep die net 25 is geworden. Het wordt de tweede keer Rock Werchter voor Blink-182. In 2012 waren ze er ook.

#Rammstein #Graspop #Groezrock #Pennywise #Paaspop #Anouk #Netsky #TomOdell #UB40 #Concertatsea #RockWerchter #Blink182

bottom of page