top of page

Rawreport Week 46 - Kensington en Arcade Fire


Nieuwe week, nieuw Rawreport, met deze week festivalnieuws over Kensington en Arcade Fire!

 

Kensington - Eerste festivals aangekondigd

In Nederland zijn ze immens populair. Ze zijn er namelijk in geslaagd om al 4 keer de Ziggo Dome in Amsterdam uit te verkopen voor hun tour van volgend jaar. Een vijfde show is aangekondigd maar als je hiervoor nog tickets wil, zal je snel moeten zijn. (link)

Bij ons in België is deze groep lang (nog) niet zo populair. Zeker sinds hun in de pers maar matig onthaalde show vorig jaar op Rock Werchter. Een mooie kans voor een herkansing volgende zomer?

Twee nederlandse festivals hebben nieuwe headliners aangekondigd, waaronder Kensington. Het is nog even wachten tot ook andere belgische festivals deze nederlandse band boeken, maar voor wie ze toch aan het werk wil zien, een overzicht.

  • Paaspop : Na Parkway Drive werd deze week Kensington aangekondigd als tweede headliner. De organisatie kan nog niet bekend maken welke dag de band zal optreden maar ze laat ons wel al weten dat er volgende week nog nieuwe namen volgen. Tickets voor Paaspop 2017, dat doorgaat van 14 to 16 april in het Nederlandse Schijndel zijn te koop vanaf 26 November.

  • Concert at Sea : Een ander groot festival van net over de grens heeft naast Kensington ook Racoon, Broederliefde en BLØF aangekondigd als eerste grote namen. Concert at Sea gaat door in Brouwersdam en de kaartverkoop start hier op 24 November.

Kan je zolang niet wachten om deze Nederlandse topband aan het werk te zien ? Dan kan je hier nog steeds tickets kopen voor hun show in de Lotto Arena op 24 februari 2017.

 

Arcade Fire speelt op de openingsdag van Rock Werchter!

En hop, ook de eerste naam voor de openingsdag van Rock Werchter is nu gekend. Arcade Fire maakt op donderdag 29 juni zijn opwachting in het Festivalpark. Het wordt de tweede keer Rock Werchter voor de Canadese vijfsterrengroep. Ze waren er eerder in 2010. Vijf geweldige namen zijn nu gekend voor Rock Werchter 2017 dat van 29 juni tot 2 juli plaatsvindt in het Festivalpark. Arcade Fire staat er op donderdag 29 juni, Radiohead op vrijdag 30 juni, Linkin Park en System of A Down op zaterdag 1 juli, Foo Fighters op zondag 2 juli. Elk album van Arcade Fire is een artistieke en commerciële triomf. Stijl 1001 Albums You Must Hear Before You Die , met een rand van goud. Superdebuut ‘Funeral’ (2004) was een heftig pleidooi voor schoonheid, emotie en waanzin in de muziek. Art rock met een punkattitude, een verheffend moment in tijden van angst en chaos. ‘Neon Bible’ (2007) installeert het Canadese zestal als een van de cruciale groepen van de 21ste eeuw. Het album klinkt volgens de makers ‘alsof je ’s nachts bij de oceaan staat’. ‘The Suburbs’ (2010) is hun ‘OK Computer’, een prijzenmagneet die - terecht maar enigszins onverwacht - een Grammy Award krijgt voor Album of the Year. ‘Reflektor’ (2013) zoekt het avontuur op en laat horen hoe ontzettend veel opties Arcade Fire na al die jaren nog heeft. Op naar album Nummer 5. De stijgende lijn kan alleen maar doorgetrokken worden.

#Rawreport #RockWerchter #Paaspop #Concertatsea #Kensington #ArcadeFire

bottom of page