• Pieter Bouckhout

Nieuw album voor Ian Fisher


Ian Fisher - Koffer

Vandaag komt het nieuwe album van Ian Fisher uit. Het album zal 'Koffer' heten en is een collectie van singles geschreven in de afgelopen tien jaar en opgenomen in de laatste vijf jaar. ‘Koffer’ is hiermee het meest uptempo album van Ian Fisher tot nu toe. Het laat zowel de diversiteit van zijn songwriting als de energie van zijn live optredens zien.

‘Koffer’ is een collectie van singles geschreven in de afgelopen tien jaar en opgenomen in de laatste vijf jaar. Zoals Ian zelf zegt: “Een nummer dat ik niet kan delen voelt als dood gewicht. Als een tas die je altijd met je mee draagt maar nooit uitpakt”. ‘Koffer’ zal eindelijk ‘uitgepakt’ worden op 18 november 2016 in samenwerking met Snowstar Records in de Benelux.

"Koiffer" bevat elf tracks, maar dus geen nieuw werk. De songs zijn allemaal al enkele jaren oud en worden ook al jaren gespeeld op zijn live-optredens. Elf is ook relatief, gezien er twee versies van de titelsong op de cd, een normale en een akoestische versie. Al zijn beide versies zeker een meerwaarde voor deze cd.

Ian Fisher is voorlopig nog niet zo bekend bij ons en op belgische concerten is het dan ook nog even wachten. Er staan shows gepland in Nederland en Duitsland, een overzicht vind je hier.

Een mooie cd, zeker het beluisteren waard, volgens mij zou een song als Seriously Who het zelfs zeer goed doen in onze Ultratop!

Tracklist

 1. If You Wanna Stay

 2. Candles For Elvis

 3. Koffer

 4. Thinkin' About It

 5. The Way To Go

 6. Seriously Who

 7. Settlin' In

 8. Whole Lotta Room

 9. Hail Mary

 10. Koffer (Acoustic Demo)

 11. Nothing

Wil je zelf oordelen over dit nieuwe pareltje van over de grens? Koop de cd dan hier.