top of page

Simple Minds komt naar België met zijn akoestische Tour!


Komende vrijdag, op 11 november, brengt Simple Minds een eerste akoestisch album uit. Met ‘Simple Minds Acoustic’ hebben de Schotten twaalf van hun eigen songs onder handen genomen en herwerkt, zonder de essentie te verliezen. De synths zijn verdwenen, de Keltische ziel is gebleven. En om deze release te vieren, lanceren ze nu ook een uitzonderlijke akoestische tournee in kleine zalen. Er staan ook twee Belgische data op het programma. Op vrijdag 12 mei concerteren Jim en Charlie in het Oostendse Kursaal. Ze worden op het podium vergezeld van Geb Grimes (basgitaar), Gorby Goudie (akoestische gitaar), Cherisse Osei(percussie) en Sarah Brown (backing vocals).

Er reist ook een very special guest mee met hun. Niemand minder dan de schone en erg getalenteerde KT Tunstall.

Simple Minds is niet weg te denken uit de internationale muziekgeschiedenis, dankzij de enorme culturele impact van de groep, vanaf eind jaren ’70, bij de opkomst van de electro new wave, tot en met de dance revolutie van de jaren ’80 en ’90. Jim Kerr en co inspireerden talloze moderne bands, zoals Manic Street Preachers, Primal Scream, Moby en meer recent The Horrors (met het album ‘Skying’). Heel wat Simple Minds songs zijn pure kunstwerken en worden wereldwijd gecovered door artiesten als Nicky Minaj, David Guetta en onnoemelijk veel anderen. De band is zonder twijfel een levende legende en blijft tot op vandaag, meer in vorm dan ooit te voren, geschiedenis schrijven.

Tickets en info


bottom of page