top of page

Rawreport week 44 - System of A Down en Concerttips november


Nieuwe week, nieuw RAWreport. Wat mocht je deze week niet missen ? Je leest het hier!

 

System Of A Down en Major Lazer

In het Rawreport van vorige week kon je al lezen dat System Of A Down werd aangekondigd als headliner voor Mainsquare Festival in Arras, Frankrijk. Vrijdag kon je op onze facebook al het grote nieuws van deze week lezen, System Of A Down is namelijk ook de nieuwe naam voor Rock Werchter 2017.

Vier Californiërs van Armeense afkomst. En die herkomst is hoorbaar en voelbaar bij de groep. Ze hebben het in hun teksten vaak over de Armeense genocide (1915-1918). In die periode werden bijna 1,5 miljoen Armeniërs vermoord door het Ottomaanse regime. System of A Down snijdt ook andere politieke thema’s aan. In de muziek zitten oosterse elementen die ze aanlengen met echo’s van Dead Kennedys, Slayer, Van Halen en Frank Zappa. Het resultaat is een exotische en boeiende alt/rock/metalvariant. In april 2015 stond System of A Down in Vorst Nationaal (Brussel). Een concert dat in amper 7 minuten uitverkocht.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2017 start op zaterdag 19 november om 10u. Vorige week werd reeds bekendgemaakt dat Radiohead op vrijdag 30 juni zal optreden.

Daarnaast werd deze week nog een derde grote naam aangekondigd voor Mainsquare Festival. Major Lazer zal spelen op 1 juli 2017. Tickets voor Mainsquare Festival zijn te koop vanaf 8 november, 10u.

 

Concerttips maand november

Aan het begin van elke maand geven we in ons Rawreport een overzicht van de concerten die je deze maand absoluut niet mag missen.

  • Maandag 7 november : STEVE GUNN (US) + NATHAN BOWLES (US) - Zaal de Zwerver, Leffinge

  • Zondag 13 november : TAXIWARS + TAPE CUTS TAPE

Dat dEUS-frontman Tom Barman een jazzliefhebber is, wisten we al langer. Hij gebruikte niet alleen jazzsamples in zijn songs (Charles Mingus op Theme from Turnpike), hij stelde ook compilatiealbums samen voor Blue Note en Impulse! Het moest er dus van komen dat hij met TaxiWars zelf met een jazzproject zou komen aandraven.De composities zijn van de hand van partner in crime Robin Verheyen, die al jaren in New York woont en één van de meest gevraagde Belgische saxofonisten is. Samen met drummer Antoine Pierre en contrabassist Nic Thysovergieten ze hun voorliefde voor jazz uit de sixties met energieke grooves, broeierige beats en beklijvende teksten.Het vorig jaar verschenen titelloze debuutalbum was meteen een absolute voltreffer: een stomende plaat die tegelijk borrelt, sist en swingt. Geen eindeloze jams, maar puntige songs met een rauw randje beïnvloed door Pharaoh Sanders, Tom Waits en zelfs Morphine. Of, zoals Barman het zelf omschrijft: ‘hardcore jazz met een punky benadering.’Live weet TaxiWars tegelijk een jazz- en rockpubliek in te pakken en afgelopen zomer stonden ze zowel op festivals als North Sea Jazz als Pukkelpop. En dat ze geen eendagsvliegen zijn, bewijzen ze dit najaar met hun tweede album.

Tickets en info : http://leffingeleuren.be/agenda/club

  • Vrijdag 11 november : De Mens : "Nooit genoeg, zonder stoelen'. - CC de Grote Post, Oostende (Info en tickets)

Vorige zomer konden we deze groep al eens live aan het werk zien tijdens de vorige editie van Parkpop Oostkamp (zie foto). Toen bewezen ze al een steengoede live-reputatie te hebben. Frank Vander Linden en de zijnen staan garant voor een avondje muzikale rijkdom. Een absolute aanrader!

  • Donderdag 10 en Vrijdag 11 november : Night Of The Proms 2016 - Sportpaleis Antwerpen

Klassiek ontmoet pop ontmoet klassiek. Al enkele jaren staat Night of the Proms voor de ideale mix tussen klassiek en pop. Il Novecento, Fine Fleur, Chaka Khan, The Subs, Laura Tesoro, Gabriel Rios, Time for Three, Tom Chaplin (Keane) en Natsha Bedingfield maken er een spetterende avond van!

Info en tickets : http://www.notp.com/belgie/tickets/

Nog niet gevonden wat je zocht in dit kort overzicht? Kijk dan op onze kalender voor alle concerten van deze maand!

#Rawreport #SystemofaDown #MajorLazer #MainsquareFestival #RockWerchter #DeMens #CCDeGrotePost #NightoftheProms #SportpaleisAntwerpen #DeZwerverLeffinge #Taxiwars

bottom of page