top of page

De Nirvana-baby 25 jaar later


Het iconische album Nevermind van Nirvana werd dit weekend 25 jaar oud. Daarom vroeg fotograaf John Chapple de ondertussen ook 25-jarige jongeman die als baby de cover van het album sierde, om de foto opnieuw te maken. Dat deed hij met plezier, en wilde daarbij nog verder gaan dan wat de fotograaf in gedachten had.

Het album Nevermind vierde afgelopen zaterdag zijn 25ste verjaardag. Wereldwijd werd het meer dan 30 miljoen keer verkocht en songs als “Smells Like Teen Spirit” en “Come as You Are” zitten nog steeds in ons collectieve geheugen, net als de iconische albumhoes.

De jongen die als baby poseerde voor de cover, Spencer Elden, heeft nu, 25 jaar later, opnieuw geposeerd voor een recreatie van de foto. Volgens zijn vader kreeg Spencer 200 dollar voor de originele shoot, die zo’n 15 seconden duurde.

Omwille van de symboliek kreeg Spencer ook dit keer 200 dollar betaald. Al gaat het de man niet om het geld. “Het is cool om deel uit te maken van zo’n belangrijk iets dat ik me zelfs niet herinner. De verjaardag betekent wel iets voor me. Het is gek dat ik dit voor vijf minuten deed toen ik vier maanden oud was en dat het zo’n iconisch beeld geworden is.”

Spencer zag er zelfs geen graten in om opnieuw in adamskostuum te poseren voor de foto. “Maar de fotograaf dacht dat dat vreemd zou zijn, dus ik heb mijn zwemshort aangetrokken”, aldus Spencer, die ook voor de 15de verjaardag van het album al voor de camera gehaald werd.

Bron: Het Nieuwsblad


bottom of page