The Corrs vervangen Roxette op Suikerrock!


Suikerrock bevestigt een nieuwe top-act voor zondag 31 juli: The Corrs! The Corrs waren één van de grootste bands aan het begin van de jaren 2000, verkochten meer dan 40 miljoen platenen scoorden hits met o.a. ‘Breathless’, ‘Dreams’ en ‘Radio’. Na een decennium uit de spotlights zijn ze terug met een nieuw album ‘White light’ en een nieuwe tournee. The Corrs vervangen Roxette die vorige week hun zomertour annuleerden wegens gezondheidsproblemen van zangeres Marie Frederiksson.

Ze zijn nooit echt gesplit, maar hebben een soort van tienjarige pauze achter de rug. Als je zo’n 40 miljoen platen verkocht hebt, wil je misschien inderdaad wel eens een pauze inlassen, zeker als je onderweg er een gezin bijkrijgt. Maar begin vorig jaar draaide de geruchtenmolen over een mogelijke reünie op volle toeren, en kwam er plots een bevestiging dat de familieband opnieuw zou gaan touren, en er meteen ook een nieuw album ‘White Light’ aan zou vastplakken. Ze speelden hun eerste concert vorig jaar op het Radio 2 Live in Hyde Park festival, en dat deed zichtbaar deugd. Zodanig zelfs dat het resulteerde in een nieuw album ‘White light’ en een world tour. Hierbij doen ze zondag 31 juli Suikerrock aan! Je mag ons gerust geloven dat dit erg goed nieuws is, The Corrs hebben een huizenhoge livereputatie. Het blijft niet bij Keltische pop. De band slaagt erin de songs aan je huid te laten kleven en zijn niet voor niks Ierlands fijnste exportproduct. En al mag dat wereldberoemde zwarte biertje met die witte kraag daar perfect bij geserveerd worden, een fris Suikerrock pintje doet het zeker even goed!

Het zijn naast fijne muzikanten ook zeer fijne mensen. Zo kregen ze in de UK Honorary MBE’s voor hun muziek en hun bijdragen aan liefdadigheid. Hun songs raken thema’s zoals ‘dreamy love’ en bitterzoet verlies ervan. Geen loodzware levenspijnen dus, maar ondanks de lichtere toets maakten ze er eerder iets sexy van dan platgetreden paden te bezingen. Hun songs, ook de nieuwe niet, zijnnooit gedateerd. Het is alsof ze helemaal geen tien jaar zijn weggeweest. Ze passen ook nu moeiteloos in het muzikale landschap, dat heb je met muzikale kwaliteit. Multi-instrumentalisten met fabuleuze zangpartijen. Ondanks het feit dat intussen enkel nog Jim Corr in Ierland woont, de anderen zijn verspreid over Spanje en de UK, vergeten ze geen moment hun roots. Tijdens hun huidige tour ga je dat merken, niet enkel in hun songs maar ook in de background projecties die ze gebruiken. Hier laten ze je stukjes van hun Native Ireland zien. Ook het nieuwe ‘White Light’ album is nog overduidelijk Iers van inslag.

Ticket zijn beschikbaar via http://suikerrock.tickoweb.be/ enTicketmaster.

#Suikerrock #Tienen