• Pieter Bouckhout

Eerste namen voor Nostalgie Beach!


Deze week werden de eerste namen voor Nostalgie Beach 2016 aangekondigd.

Met bijna 15.000 uitzinnige muziekliefhebbers was het Nostalgie Beach Festival de voorbije festivalzomers de knaller aan de kust.

Om verder te kunnen blijven groeien, verhuist de 3de editie naar Middelkerke, meer bepaald op zaterdag 13 augustus. Een indrukwekkende reeks internationale artiesten uit de jaren 70, 80 en 90 zorgen opnieuw voor een onvergetelijke muzikale ervaring op 2 podia.

De main stage brengt topacts & hun liveband en er is ook de marquee, met trendy pop en dance artiesten.

Walter Grootaers verwelkomt als presentator opnieuw de artiesten op het hoofdpodium en vormt opnieuw een team met Coco Jr., die op z'n gekende funky way alles naadloos in elkaar laat overvloeien in de marquee.

De festivalsite ligt vlakbij zee en wordt omgetoverd tot een feest voor de echte liefhebbers van classics.

Orchestral Manoeuvres in the Dark (O.M.D.), het Engelse synth-pop duo uit Wirral, was een pionier in het genre die succes in de hitlijsten wist te combineren met experimentele albums zoals "Organisation" (1980) “Architecture and Morality” (1981) en “Dazzle Ships” (1983). Met classics zoals “Enola Gay”, “Maid of Orleans” en “Locomotion” scheerden ze hoge toppen en gaven ze het muzikale landschap in de jaren 80 mee vorm. O.M.D. kwam opnieuw samen in 2007 en speelt sindsdien uitverkochte concerten.

Hun 2 nieuwe studioalbums “History of Modern” and “English Electric”tonen dat ze als één van de weinigen van hun generatie nog steeds in staat zijn inspirerende muziek te maken.

Het festivaloptreden van O.M.D. barst van de energie en is overladen met hun classics, dus breng zeker je dansschoenen mee!

Naast O.M.D. kan werden ook de volgende namen aangekondigd, The Dinky Toys, Leee John, Roland Gift, en Sydney Youngblood.

Meer namen zullen ongetwijfeld nog volgen!

Tickets zijn te verkrijgen via http://www.nostalgiebeachfestival.be/tickets

#NostalgieBeach