• Pieter Bouckhout

Nieuwe namen voor Rock werchter en Suikerrock!


Veel nieuws deze week uit festival-land. Twee Belgische festivals kwamen met nieuwe namen, een kort overzicht.

Rock Werchter voegt volgende namen toe aan zijn affiche : The Last Shadow Puppets, New Order, Disclosure, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Paul Kalkbrenner en Black Box Revelation.

De affiche van het festival, dat plaats vindt van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli in het Festivalpark in Werchter, krijgt elke week meer vorm. New Order en Disclosure zullen op donderdag 30 juni present geven. Robert Plant and the Sensational Space Shifters en Black Box Revelation worden aan het programma van vrijdag 1 juli toegevoegd. Zij vervoegen Bring Me The Horizon, Parov Stelar, Richard Hawley, The Offspring en Rammstein. Paul Kalkbrenner komt op zaterdag 2 juli naar Werchter. Hij deelt de zaterdagaffiche met Courtney Barnett, Beirut, PJ Harvey, Red Hot Chili Peppers en Editors. The Last Shadow Puppets zijn er op de laatste festivaldag. Voor zondag 3 juli waren MØ, Unknown Mortal Orchestra, Jamie xx, Florence + the Machine reeds bevestigd.

Eerder las je bij ons al dat Suikerrock dit jaar een feesteditie gepland heeft, naast Deep Purple die eerder werd aangekondigd voegen ze nu nog een grote naam toe aan hun affiche. Roxette komt meefeesten want ook zij bestaan dit jaar 30 jaar.

Reden genoeg om dat samen te vieren op het Suikerrock podium! Zondag 31 juli staan ze op de Tiense Grote Markt, als onderdeel van hun “XXX – The 30th Anniversary Tour”. Die begon eigenlijk reeds vorig jaar met passages langs legendarische zalen zoals de Londense O2 arena, en de Parijse Olympia.

Met hun 70 miljoen verkochte platen, 33 hitsingles en een trits nummer 1 hits waaronder ‘The look’, ‘Listen to your heart’, ‘Must have been love’ en ‘Joyride’, toeren ze deze zomer door Europa. Op zondag 31 juli houden ze halt in Tienen voor het verjaardagsfeest van Suikerrock!

Tickets Rock Werchter: http://www.rockwerchter.be/nl/tickets

Tickets Suikerrock : http://suikerrock.tickoweb.be/

#Suikerrock #RockWerchter