• Pieter Bouckhout

Deep Purple eerste naam voor Suikerrock


Suikerrock heeft vandaag zijn eerste headliner voor de jubileumeditie van dit jaar aangekondigd. Op 29 juli komt Deep Purple zowaar naar Tienen.

Deze band heeft intussen, en eigenlijk al heel lang, een legendarische status. Samen met Led Zeppelin en Black Sabbath zetten ze de krijtlijnen van de seventies rock uit. Iedere aspirant gitarist speelt, vaak tot ergernis van de winkeliers, in iedere gitaarwinkel waar ook ter wereld, de openingsriff van ‘Smoke on the water’. ‘Child in Time’, stond decennialang op de eerste plek in diverse top 100 en top 1000 lijsten, en ook u stond waarschijnlijk ooit enthousiast te luchtgitaren op ‘My woman from Tokyo’.

De eighties waren niet mals voor de band, bandwissels, ruzies en een muzikaal tegendraads decennium, maar ‘Purple’ kon zich, mede dankzij de aanwerving van oa Joe Satriani en nadien Steve Morse, revitaliseren. Ian Gillan, Roger Clover en Ian Paice bleven gewoon de klasbakken die ze altijd al waren, en Don Airey werd een waardig vervanger van de overleden John Lord.

In 2003 werden ze uitgeroepen tot beste live band, en nog steeds vullen ze moeiteloos zalen en stadions over heel de wereld. Dit jaar krijgt de band trouwens ook eindelijk waar ze zo lang recht op hebben ; opgenomen worden in de ‘Rock and roll Hall of fame’.

Op vrijdag 29 juli komt het mythische Deep Purple de dertigste editie van Suikerrock mee vieren, met hun gekend enthousiasme en virtuositeit!

Tickets te koop via http://www.suikerrock.be/tickets

#Suikerrock #Tienen